Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης: Απόφαση συμμετοχής στο Συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ένωσαν τις  δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν στις 10 Ιουνίου μία από τις πιο μαζικές απεργίες των  τελευταίων ετών ενάντια στην ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, του νόμου 4808/2021, ο οποίος μαζί  με όλους του προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, απογειώνει τις αντεργατικές ανατροπές που  έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, και ανατρέπει θεμελιακές κατακτήσεις των  εργαζομένων και της πάλης των σωματείων τους, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Αυτός ο νόμος έρχεται να συμπληρώσει τους άλλους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ,  ΝΔ που έχουν καταργήσει μεταξύ άλλων τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και έχουν επιβάλλει τον  κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται  υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, ενώ έχουν παγώσει οι τριετίες.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν με εκκωφαντικό τρόπο ότι δεν δέχονται στην τρίτη δεκαετία του 21ου  αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

να δουλεύουν χωρίς ωράριο και να πληρώνονται με ρεπό, ενώ τα εισοδήματα τους  εξαντλούνται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια  των ΜΜΜ, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα ευρίας κατανάλωσης είναι πανάκριβα και οι  τιμές τους αυξάνονται ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο,
να εντατικοποιείται η εργασία τους αφού σε όλους τους χώρους δουλειάς υπάρχει μεγάλο  πρόβλημα υποστελέχωσης,

να κινδυνεύουν με νέες μειώσεις μισθών ακόμα και απολύσεις,

να εργάζονται όσο, όποτε και πολλές φορές όπου τους χρειάζεται η κάθε Διοίκηση, να αλλάζουν  αντικείμενο ακόμα και χώρο εργασίας όποτε κριθεί ότι υπάρχουν «έκτακτες ανάγκες» αντί να  προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό,

να μετράνε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες   διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να  υποβαθμίζεται με απόφαση της κυβέρνησης που επιλέγει εν μέσω πανδημίας να ενισχύει περαιτέρω τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους αφού εξασφαλίζουν νέες  τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, νέες απαλλαγές από εισφορές και  φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, στην παιδεία, στο  περιβάλλον και στην ενέργεια αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών  ενώσεων να καταργηθούν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία. Καταργεί  το Ν. 1264/82, που αποτελεί το πλαίσιο της συλλογικής δράσης των συλλογικών φορέων εδώ και 40 χρόνια, επιβάλλοντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών του συλλογικού οργάνου, αίρει την  προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και καταργεί την επιτροπή του άρθρου 15 (Επιτροπή  Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών). Επίσης καθορίζεται η υποχρέωση καταγραφής  σημαντικών στοιχείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ονομαζόμενο «Γενικό Μητρώο  Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.) και ελέγχου τους αποδεικνύοντας την  πρόθεση κρατικής κι εργοδοτικής παρέμβασης σε όλα τα Σωματεία, μέσω της εποπτείας του  ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε. Απαιτούν συγχρόνως από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τροποποιήσουν τα  καταστατικά τους για να προβλέπουν Γενικές Συνελεύσεις και εκλογικές διαδικασίες μέσω  ηλεκτρονικών μέσων.
.

Υποχρέωση γνωστοποίησης απεργίας ή στάσης εργασίας (4) πλήρεις ημέρες πριν την  πραγματοποίηση της και επίδοση των αιτημάτων με δικαστικό επιμελητή, με σχετικό εξώδικο σε  υπουργεία (Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο που  υπαγόμαστε, εν προκειμένω στο ΥΠ.ΤΟΥΡ.).

Υποχρέωση διεξαγωγής Δημόσιου διαλόγου για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο,  τους ΟΤΑ και τα Ν.Π.Δ.Δ., ακόμα και για ολιγόωρη στάση εργασίας ενώπιον του «Οργανισμού  Μεσολάβησης και Διαιτησίας» (Ο.ΜΕ.Δ.) με κατάθεση σχετικής αίτησης (επίδοση με δικαστικό  επιμελητή) από την συνδικαλιστική οργάνωση, που κηρύσσει την απεργιακή κινητοποίηση. Όσο  διαρκεί ο Δημόσιος διάλογος, η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ή της στάσης εργασίας  αναστέλλεται!!!

Υποχρέωση διάθεσης Προσωπικού Ασφαλείας από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, που  κηρύσσει απεργία ή στάση εργασίας, εκτός από το Προσωπικό Ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίζεται  η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, με την παροχή του ενός τρίτου (1/3) της συνήθους  παρεχόμενης υπηρεσίας, σε συγκεκριμένες επιχειρήσειςυπηρεσίες Δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής  ωφέλειας.

 
 Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές  όπως έγινε πρόσφατα με την υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και με την  κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της EFOOD.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς  νόμους. Λέμε ΟΧΙ στο νόμο Χατζηδάκη
Δεν γραφόμαστε στο εργοδοτικό κρατικό μητρώο φακελώματος, το ΓΕΜΗΣΟΕ.

Δεν τροποποιούμε τα καταστατικά μας. Δεν κάνουμε τα καταστατικά των Συλλόγων μας, τα  αποφασισμένα μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, κουρελόχαρτα.

Δεν πειθαρχούμε στη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, το λεγόμενο “Προσωπικό  Ελάχιστης Εγγυημένης Εργασίας”.

Λέμε όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τις Γενικές Συνελεύσεις μέσα από ηλεκτρονικές  πλατφόρμες. Δεν θα αφήσουμε να φτιάχνουν τα Δ.Σ. των Συλλογικών οργάνων το κράτος και η  εργοδοσία με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, με πλατφόρμες διαβλητές στη νοθεία.

Συντονίζουμε τη δράση μας μαζί με τα άλλα σωματεία για να ανατραπεί το αντεργατικό  έκτρωμα Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι

Ο νόμος βάζει νέα εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία και στάσεων εργασίας
Συγκεκριμένα προστίθενται σωρευτικά υποχρεωτικά όλα τα παρακάτω:

Στόχος να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το
εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μην υπάρξουν
αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, επειδή
γνωρίζουν την δύναμη των

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο  σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων που θα πραγματοποιηθεί στις 4/11, στην  Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 19:00  Κλιμακώνουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα Απαντάμε με απεργία

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...