Κλαδικό Σωματείο εργαζ. στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας: Αναστολή λειτουργίας της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Αναστολή λειτουργίας της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – Καθοριστική η παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου για τη διασφάλιση δικαιωμάτων & θέσεων εργασίας.

Η Διεύθυνση προσωπικού του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της Βιοκλινικής Πειραιά ότι η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της Κλινικής για λόγους ανακαίνισης και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες. Στην ενημέρωση που έγινε ζητήθηκε από τους συναδέλφους να δηλώσουν αν επιθυμούν μετακίνηση σε άλλη εταιρεία του ομίλου ή όχι. Παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει μετά την ανακαίνιση, με σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή χρήσης.

Ο χειρισμός από την Εργοδοσία:

Η εταιρεία χωρίς να ενημερώσει το Σωματείο, δηλαδή τους νόμιμους και πραγματικούς εκπρόσωπους των εργαζομένων, χωρίς -ακόμα και τώρα- να ενημερώνει για το μέλλον της κλινικής (αν η Βιοκλινική Πειραιά θα παραμείνει Γενική Κλινική ή θα αλλάξει χρήση και τι συνέπεια θα έχει αυτό για τις θέσεις εργασίας), επιχείρησε με ατομική «συζήτηση» σε τοπίο ασάφειας και υποθέσεων, να αποσπάσει δήλωση προθέσεων κάθε εργαζόμενου.

Καθοριστική και άμεση η παρέμβαση του Σωματείου:

Η άμεση κινητοποίηση του Κλαδικού Σωματείου με 2 παρεμβάσεις στη Διοίκηση του ομίλου και με οργάνωση Συνέλευσης των εργαζομένων, συνέβαλλε καθοριστικά:
1) Να δεσμευτεί η εταιρεία για απορρόφηση των συναδέλφων, σε μονάδες του ομίλου με τους ίδιους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους που εργάζονται στην Βιοκλινική Πειραιά και με κριτήριο τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.
2) Να διατηρηθεί η Βιοκλινική Πειραιά ως εργοδότης των εργαζομένων που μετακινούνται, με σκοπό να παραμείνει ανοιχτή η προοπτική επιστροφής στην Κλινική.

Ποιά είναι τα δεδομένα σήμερα και πως συνεχίζουμε.

Τα αντανακλαστικά των εργαζομένων να ενημερώσουν έγκαιρα το Σωματείο, η συνεχής παρουσία του Σωματείου στο χώρο δουλειάς και η ενότητα των εργαζομένων μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για διατήρηση των δικαιωμάτων μας.

Αυτό είναι ένα δεδομένο που το αξιοποιούμε σήμερα, για να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για διασφάλιση και διεύρυνση δικαιωμάτων, για μόνιμη σταθερή δουλειά.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΕΝΕΔΕΠ- Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών: 48ωρη Πανελλαδική Προειδοποιητική Απεργία 22 – 23 Οκτώβρη

Συνάδελφοι, ες Απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και σε όλα τα πληρώματα, όλων των ειδικοτήτων,...

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Χαιρετίζουμε τον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο Avra

Οι εκλεγμένοι με την  Ταξική ενότητα στο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων χαιρετίζουμε τον αγώνα που έδωσαν...