Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις ΔΕΥΑ : Συμπαράσταση στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 Συμπαράσταση στο συναγωνιστή και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας Κουφαλάκο Παναγιώτη


   Με αυταρχικό και ύπουλο τρόπο  η Δημοτική αρχή και διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας  κλιμακώνει την καταστολή, την τρομοκρατία και τις διώξεις απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο.

   Με πλήρη παρανομία αρνείται να καταβάλει την νόμιμη αποζημίωση στον πρόεδρο του σωματείου Κουφαλάκο Παναγιώτη, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης.

   Οι λόγοι που επικαλούνται είναι αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από το 2012, τα οποία όμως έχουν υπογραφεί και θεωρηθεί με την προβλεπόμενη ιεραρχική διαδικασία από την Υπηρεσία και έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί  από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.  

   Εκεί που χρωστάνε στους εργαζόμενους, τώρα με παράνομα τερτίπια ζητάνε και τα ρέστα.

Αυτή η ενέργεια γίνεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους διεκδικούν ποσά της μισθοδοσίας τους που στερούσε παράνομα επί χρόνια η Διοίκηση με τις οδηγίες των Δημοτικών Αρχών.

    Όμως οι εργαζόμενοι ξέρουν να διεκδικούν. Έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μόνο με τον αγώνα τους και την συλλογική δράση μπορούν να επιβιώσουν.

 Με αυτούς τους αγώνες κατάφεραν:
 Την κατοχύρωση των 37,5 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την μονιμοποίηση των ΑΜΕΑ,  την διεκδίκηση αναδρομικών για όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ  Μεσσηνίας, την κατοχύρωση ανθυγιεινής εργασίας σε μια σειρά ειδικότητες, την  κατοχύρωση μέσα από την σύμβαση ίσης αμοιβής εργασίας  σε όλους τους εργαζόμενους άσχετα αν είναι μόνιμοι ή συμβασιούχοι, την κατοχύρωση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας και την παροχή ειδών ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

      Για όλους αυτούς τους λόγους προσπαθούν να περάσουν κλίμα αμφισβήτησης και παραίτησης στους εργαζόμενους και το Σωματείο. Ένα Σωματείο που η αγωνιστική του στάση στέκεται εμπόδιο στην εμπορευματική λειτουργία των ΔΕΥΑ και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και του νερού.

Ότι και να σκαρφιστούν, όσα εμπόδια και να βάλουν οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω. Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.
      Οι εργαζόμενοι θα αποτρέψουν να χτυπηθεί το σωματείο και οι αγώνες τους, ειδικά μπροστά στην νέα επίθεση απέναντι στα δικαιώματά τους που ξετυλίγεται από κράτος και εργοδοσία.
      Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καλούμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να σταματήσει κάθε επίθεση απέναντι στον ίδιο και το Σωματείο, καταβάλλοντας άμεσα την νόμιμη αποζημίωση του.


Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο!

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Στάση εργασίας στην εταιρεία Iron Mountain Hellas AE

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024,  7:00πμ με 9πμ και 15:00 με 17:00 Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: 16 Οκτώβρη συγκέντρωση για το νέο ναυάγιο στο νησί μας, στην ΚΩ

Όλοι, όλες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. Για το νέο ναυάγιο στο νησί μας,...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Στήριξη στους υγειονομικούς μας

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών μας και στεκόμαστε πλάι τους στην απεργία που...