Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 Connect και λοιπές θυγατρικές : Ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 26 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις

Ανοιχτή σε όλους συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας:

Παρασκευή 26/6 – 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία που προχωράει στο κλείσιμο του τμήματος των detractors, αλλάζοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων και μεταφέροντας τους στην 360connect. Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Vodafone, αφού η μεταφορά εργαζομένων στην θυγατρική όπως και  «οι εθελούσιες», είναι εργαλείο που χρησιμοποιεί η Vodafone τα τελευταία χρόνια για την διασφάλιση της κερδοφορίας της.

Ως σωματείο δεν πέσαμε από τα σύννεφα με όσα η εργοδοσία επιβάλλει, αφού εδώ και χρόνια πλέον έχουμε πείρα πως πρωτοστατεί στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, έχοντας κάνει πολλά, όπως μείωση του διαλείμματος, 9ωρες συμβάσεις, αλλαγή συμβάσεων σε 360connect, προτάσεις για εθελούσιες σε εργαζόμενους είτε σύμβαση Vodafone είτε σε 360. Είμαστε σίγουροι πως το επόμενο διάστημα η επίθεση θα ενταθεί καθώς στην νέα καπιταλιστική κρίση που είναι μπροστά μας, για ακόμα μία φορά τα βάρη της και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς.

Δεν είναι τυχαίο πως η εργοδοσία προχωράει σε μια τέτοια βλαπτική μεταβολή στους συναδέλφους σε περίοδο που σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων εργάζεται με μορφή τηλεργασίας. Δοκιμάζουν πως μπορούν  να ξηλώσουν και να χτυπήσουν τα δικαιώματα μας, έχοντας τους εργαζόμενους κλεισμένους μες τα σπίτια και θεωρώντας πως δεν θα υπάρξει φωνή διαμαρτυρίας αλλά σιγή νεκροταφείου.

Ας έχουμε ξεκάθαρο πως και τώρα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και μετά την λήξη τους, η εργοδοσία θα προσπαθήσει να μονιμοποιήσει την τηλεργασία καθώς τα οφέλη της για την κερδοφορία της είναι πολλά. Μέσα από την τηλεργασία θέλει να πιέζει, να εντατικοποιεί, να ελέγχει τον εργάσιμο χρόνο, θέλει τους εργαζόμενους μακριά  από τους τόπους δουλειάς ώστε να μπορεί χωρίς κανένα εμπόδιο να εξασφαλίζει την κερδοφορία της. Έχουν έτοιμο και όλο το νομικό οπλοστάσιο που της έχουνε δώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Το σωματείο μας πριν και μετά την πανδημία στέκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και τον καλεί σε συμπόρευση μαζί του ώστε να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας αλλά και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο πολλοί να μπούμε στον αγώνα ώστε να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

 Παλεύουμε για διεκδίκηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους τoυ Ομίλου Vodafone που σήμερα δεν υπάρχει. Δεν δεχόμαστε τους διαχωρισμούς (παλιοί-νέοι, έμπειροι-άπειροι, Vodafονιτες-επινοικιαζόμενοι) και όσους αναπαράγουν αυτούς τους διαχωρισμούς της εργοδοσίας.

  Τώρα χρειάζεται να γίνει διεκδίκηση για κλαδική σύμβαση όπως έχει διαμορφωθεί από το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ. Τώρα χρειάζεται το πλαίσιο πάλης που έχει καταθέσει το ΠΑΜΕ να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων ώστε να καρπωνόμαστε εμείς τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα παράσιτα που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το ταξικό σωματείο τους που υπάρχει μέσα στον όμιλο Vodafone. Το μόνο σωματείο που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σύμβασης και σχέσης εργασίας!

Καλούμε στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/6 ώρα 19:00 στο Εργατικό κέντρο Αθήνας, 3ος ‘όροφος. Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες!

ΥΓ. Εμείς πάντως οφείλουμε να ενημερώσουμε πως δεν λάβαμε καμία επικοινωνία από την εργοδοσία ώστε να μας ανακοινώσει (sic) τα σχέδια της…. Η εργοδοσία μπορεί να επιλέγει να έχει δίπλα της «συνομιλητές», αλλά υποσχόμαστε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα βρίσκει απέναντι της αγωνιστές που θα οργανώνουν την πάλη απέναντι στα σχέδια τους και δεν θα τα ανακοινώνουν απλά στους συναδέλφους.

Καλούμε: 

  • Κανένας συνάδελφος να μην υπογράψει αλλαγή στην σύμβαση του αλλά να επικοινωνήσει μαζί μας.
  • Να υπογραφεί εδώ και τώρα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους στον όμιλο (Vodafone, 360, ενοικιαζόμενους), χωρίς κανέναν διαχωρισμό, κόντρα στην εργοδοσία που δεν δέχεται να ακούσει για το συγκεκριμένο θέμα.
  • Με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε κάθε κτίριο, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν και να σταματήσει η τηλεργασία.

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...