Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Οργή αλλά όχι κατάπληξη προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για ουσιαστική απαλλαγή της ηγεσίας

Δημοσιεύτηκε στις

Οργή αλλά όχι κατάπληξη προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για ουσιαστική απαλλαγή της ηγεσίας της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης για τα αποδεδειγμένα σε όλη την ακροαματική διαδικασία της δίκης εγκλήματα, που οργανωμένες συμμορίες μελών της διέπραξαν κατ’ εντολή της. Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στα στελέχη του ΠΑΜΕ, στους αιγύπτιους ψαράδες, σε οργανώσεις, σε μετανάστες.
Η συγκεκριμένη εισαγγελέας με την πρότασή της για ουσιαστική αθώωση της χρυσαυγίτικης καμαρίλας αποδείχνει περίτρανα πως η αστική δικαιοσύνη ή τουλάχιστον ένα πολύ σημαντικό τμήμα της χειρίζεται τη ζυγαριά της με ξεκάθαρα μεροληπτικό τρόπο. Είναι και κουφή και τυφλή απέναντι στο ολοφάνερο δίκαιο των θυμάτων, αλλά με ευήκοα  αυτιά και ορθάνοιχτα μάτια απέναντι στο θράσος και την ατιμία των θυτών. Προφανώς η κα εισαγγελέας δεν είχε ακούσει ποτέ της για το τι σημαίνει φασιστική ιδεολογία και φασιστικό μίσος, αλλιώς δεν εξηγούνται τα επιχειρήματά της, που ήταν αντιγραφή των ισχυρισμών των χρυσαυγιτών ηγετικών στελεχών.
Περιμένουμε από τους άλλους δικαστικούς λειτουργούς, που διηύθυναν τη δίκη, είδαν, άκουσαν, έκριναν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αφουγκραζόμενοι τη συνείδησή τους και την ευθύνη τους απέναντι στα θύματα και τη λαϊκή ετυμηγορία, που έχει ήδη καταδικάσει τους δολοφόνους στο σύνολό τους, να απαντήσουν με μια απόφαση, που τους ίδιους τουλάχιστον θα τους επιτρέπει να κοιμούνται με τη συνείδησή τους ήσυχη.

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...