Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού : Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου 11 Νοέμβρη στις 16.30 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic

Δημοσιεύτηκε στις

  • Οργανώνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα Ξενοδοχεια και τον Επισιτισμό
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στο νέο χτύπημα κυβέρνησης-εργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εργασιακά και στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

Το Συνδικάτο της Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Η κυβέρνηση έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Με τον αναπτυξιακό νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε δίνει νέα, ακόμη πιο προκλητικά προνόμια στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας.

Πατώντας επάνω στον δρόμο που τους άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Βρούτση(!)-Αχτσιόγλου για την καθήλωση των μισθών ενισχύουν το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη που όλοι τους ευαγγελίζονται είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα που προβλέπονται για τις κλαδικές συμβάσεις είναι ότι για να επεκταθούν και να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου πρέπει να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου». Να μην θίγονται τα κέρδη τους!

Ενισχύουν για ακόμη μια φορά τις Ενώσεις Προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, κάνοντας τις έναν μόνιμο εργοδοτικό μηχανισμό. Ο κλάδος μας ήταν πρωταθλητής με εκατοντάδες τέτοιες ενώσεις που στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

Την περίοδο που η κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων πλησιάζει στη λήξη της, και οι υπόλοιπες ΣΣΕ του κλάδου δεν είναι σε ισχύ, η κυβέρνηση ενισχύει τη δυνατότητα των εργοδοτών να διαμορφώνουν μισθούς και όρους εργασίας στα όρια της αντοχής της κερδοφορίας τους με τις εξαιρέσεις που επιβάλλει, προκειμένου να υπερισχύσει η Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας που συμφέρει τον εργοδότη.

Ταυτόχρονα ανοίγει πιο έντονα η συζήτηση για το νέο Ασφαλιστικό που είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Η μετατροπή της ασφάλισης σε «ατομική υπόθεση» είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό το λόγο θέλουν να βάλουν στον γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για σύγχρονα δικαιώματα. Ο υπουργός Εργασίας είναι πλέον αυτός που θα αποφασίζει όχι μόνο το πώς και πόσο θα πληρώνεται ο εργαζόμενος, αλλά και για το εάν θα έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Είναι απαίτηση και ανάγκη της εργοδοσίας να σωπάσει κάθε φωνή αντιστασης, κάθε φωνή που διεκδικεί και παλεύει ενάντια στην κόλαση που θέλουν να επιβάλλουν μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ξέρουν πολύ καλά ότι για να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χρειάζεται να μην υπάρχει αντίσταση από τους εργαζόμενους. 

Να τους κόψουμε τη φόρα!

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την οργάνωση όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας μέσα στον τόπο δουλειάς. Η απάντηση στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν είναι :

  • η μαζικοποίηση του Συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων,
  • η ενίσχυση της ταξικής γραμμής του, το δυνάμωμα των μαζικών διαδικασιών του με Γενικές Συνελεύσεις μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς,
  • η δημιουργία νέων οργανώσεων που θα βάζουν στο επίκεντρο του αγώνα απέναντι στο σύστημα που γεννά αυτή την πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος ο αγώνας για μια κοινωνία που θα μπορεί να εξασφαλίσει τις σύγχρονες ανάγκες ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν κουμάντο τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η προοπτική του ταξικού εργατικού κινήματος κόντρα στη βαρβαρότητα που ζει η εργατική τάξη της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 16:30 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο ...επόμενος διαγωνισμός.....! Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...