Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής καταδικάζει το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο και καλεί τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 31/10, στη 1μμ στη Βουλή, απαιτώντας να το πάρει πίσω. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και μαζεύουμε τρόφιμα και άλλα είδη.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο δεν διευκολύνει την παροχή ασύλου στους αιτούντες, αλλά βάζει ταφόπλακα στην λήψη του. Μετατρέπει τους κατατρεγμένους, από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης, από πρόσφυγες σε «οικονομικούς μετανάστες» για να τους ξαναστείλει πίσω στις χώρες τους αδιαφορώντας για τις συνθήκες οι οποίες τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν. Δεν τους επιτρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους και μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές.

Είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας και σε άλλες «πολιτισμένες» καπιταλιστικές χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού ανθρώπων. Να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι και χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει τα όρια του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

Οι πρόσφυγες χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Δεν πρέπει να μείνουμε παθητικοί θεατές. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις εικόνες της βαρβαρότητας, των εγκλωβισμένων, με τις εικόνες των πνιγμένων που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην στεριά, δεν μπορεί ο ελληνικός λαός που έχει βιώσει τον πόλεμο, την προσφυγιά να μένει απαθής στα διαμελισμένα κορμιά παιδιών στην Συρία, στην Υεμένη και σε δεκάδες άλλες χώρες που διεξάγονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι ρατσιστικές κραυγές δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος μέσα στην κοινωνία. Υπεύθυνοι για όλη αυτή την αθλιότητα είναι το κράτος, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Το να «εξεγείρονται» κάποιοι προσπαθώντας να παρασύρουν τον λαό εναντίον των προσφύγων εκφράζει θρασυδειλία αφού δεν τα βάζουν με τους υπεύθυνους, τους θύτες, αλλά τα θύματα τους πρόσφυγες. Είναι οι ίδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα για τους πόλεμους που γίνονται και γεννούν προσφυγιά. Είναι οι ίδιοι που καλούν την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς να χτυπήσουν διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Που «διαμαρτύρονται» για τις πρόσφατες συγκεντρώσεις ενάντια του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Είναι δική μας υποχρέωση να αναδείξουμε ότι η  αιτία αυτού του ξεριζώματος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών από τον τόπο τους, δεν είναι άλλη από τον πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα σε καπιταλιστικά έθνη και οργανισμούς για τον έλεγχο περιοχών με μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Να δείξουμε με κάθε τρόπο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Το σωματείο μας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και καλεί και τους συναδέλφους να δείξουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.  Συγκεντρώνουμε στα γραφεία μας καθημερινά στις 9πμ–5μμ και 6.30-8μμ, διάφορα είδη όπως γάλα, τροφές και γενικά προϊόντα μακράς διάρκειας, τα οποία θα πηγαίνουμε όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά.

Είμαστε ενάντια στην επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις, στη χώρα μας και να μην συνεχίσει να γίνεται ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον άλλων λαών. Απαιτούμε να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, να σταματήσει η νέα εισβολή της Τουρκίας. Καμία αλλαγή συνόρων. Οι λαοί κάθε χώρας έχουν την υποχρέωση να λύσουν μόνοι τους τα ζητήματα που τους αφορούν.

Απαιτούμε:

  • Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο
  • Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.
  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ
  • Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
  • Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο ...επόμενος διαγωνισμός.....! Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...