Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων και τους καλούμε να δώσουν το παρόν και στο Συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ στις 24 Οκτώβρη.

 Καλούμε το σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση και να οργανώσουν μέσα από μαζικές  συλλογικές  διαδικασίες τον αγώνα των εργαζομένων.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση που     εδώ και χρόνια έχουν επιβάλλει οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και στα νησιά μας: την  ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο νομό (Διαδημοτική , Καθαριότητα ΕΠΕ , Μεσόγειος Α.Ε. ) με τραγικά αποτελέσματα όπως ο θάνατος του συνάδελφου Η. Λυμπεράτου στο ΧΥΤΑ τον περασμένο Απρίλη καθώς αυτά επιτάσσει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).

 Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί τον ίδιο στόχο: την ταχύτερη και πιο ορμητική ανάπτυξη στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οργανώνουμε τον αγώνα για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

ΚΟΝΤΡΑ στο νομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

ΚΟΝΤΡΑ στην διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, στις πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους εργαζόμενους δεν στρώνουν χαλί στους επενδυτές υπονομεύοντας το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό πλούτο της χώρας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τα 79 χρόνια από την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Συναγερμός! Δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς! 79 χρόνια μετά το μεγαλύτερο...