Κάλεσμα της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ηρακλείου για μαζική παρέμβαση των σωματείων στη σύσκεψη των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα αφού δε θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση  να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Σε αυτό το μαύρο μέτωπο, βασικό ρόλο έχει παίξει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει παίξει τα ρέστα του. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και οι ντόπιοι κολαούζοι του στο ΕΚΗ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση των αγώνων.

Προσπάθησαν να μην πραγματοποιηθεί η απεργία στις 24/9, ανεπιτυχώς αφού οι εργαζόμενοι μαζικά συμμετείχαν στην απεργία, άλλαξαν ημερομηνία για τις 25/9 και μετά την πήγαν στις 2/10, τώρα δεν κάνουν το παραμικρό για την επιτυχία της. Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες γιατί είναι άνθρωποι της εργοδοσίας. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να στήσουν ραδιο – δικαστήριο για την ανάρτηση πανό του ΠΑΜΕ στο Κούλε για την προπαγάνδιση της απεργίας. Βρίσκονται σε παραλήρημα γιατί οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη!

Απευθυνόμαστε στους συνδικαλιστές όλων των σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ. Πάνω μας βρίσκεται η ευθύνη οργάνωσης της απεργίας. Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση. Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο.

Μπροστά στη σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων, που συγκαλεί το ΕΚΗ για την τιμή των όπλων, καλούμε σε μαζική παρέμβαση συνδικαλιστών, σωματείων και εργαζομένων τη Δευτέρα στις 6μμ στο ΕΚΗ για να μπει το πραγματικό περιεχόμενο της απεργίας, για να αναδειχτεί ο επιζήμιος, διαλυτικός ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Περισσότερα

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...