Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για το τραγικό εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ένας νέος εργαζόμενος έχασε χθες τη ζωή του από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να επιδιορθώσει βλάβη σε επιχείριση στον Λαγανά , λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Όσο στους χώρους δουλειάς θα θα υπάρχουν ελλειπή μέτρα ασφαλείας, συνθήκες “γαλέρας” με ατελείωτα ωράρια, με εντατικοποίηση και πίεση για «να βγει γρήγορα η δουλειά», τότε θα συνεχίσουμε να μετράμε σκοτωμένους συναδέλφους.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό καταγγέλλουμε, την ανυπαρξία των αρμόδιων μηχανισμών ελέγχου στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην εντατικοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 10.30πμ στο Σύνταγμα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Τιμάμε τους αγώνες της...

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής- Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής καλεί το σύνολο του κλάδου να ανταποκριθεί στο πρόσταγμα...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία – Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας...