Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για το τραγικό εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ένας νέος εργαζόμενος έχασε χθες τη ζωή του από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να επιδιορθώσει βλάβη σε επιχείριση στον Λαγανά , λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Όσο στους χώρους δουλειάς θα θα υπάρχουν ελλειπή μέτρα ασφαλείας, συνθήκες “γαλέρας” με ατελείωτα ωράρια, με εντατικοποίηση και πίεση για «να βγει γρήγορα η δουλειά», τότε θα συνεχίσουμε να μετράμε σκοτωμένους συναδέλφους.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό καταγγέλλουμε, την ανυπαρξία των αρμόδιων μηχανισμών ελέγχου στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην εντατικοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Παρέμβαση του Σ. Μαρίνη, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για τις διατάξεις της ΕΑ στο ν/σχ του ΥΠΑΙΘΑ

Κύριε πρόεδρε, κύριες και κύριοι βουλευτές,  για μια ακόμα φορά καλούμαστε να τοποθετηθούμε για κρίσιμα...

ΟΔΠΤΕ: Το νομοσχέδιο της καταστολής και των διαγραφών απορρίπτεται!

Όλοι στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 31 Ιούλη, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους Η κυβέρνηση, μέσα...