Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Κάτω τα ξερά σας από τους εργάτες και το δικαίωμα στην απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την μεγαλοεργοδοσία των SuperMarketMARKETIN” για το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, απέναντι σε συνδικαλιστές και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής στην απεργιακή κινητοποίηση και οι συλλήψεις εργατών και συνδικαλιστών του ταξικού εργατικού κινήματος σε συνέχεια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενάντια σε εργαζόμενη μάνα 3 παιδιών και τις συλλήψεις εργαζομένων στα σπίτια τους, δείχνουν ότι κυβέρνηση, εργοδοσία και το κράτος τους είναι αδίστακτοι, αποφασισμένοι να επιβάλλουν δια ροπάλου την «δίκαιη» ανάπτυξη, την απληρωσιά, τις απολύσεις, το χτύπημα της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων του Καρυπίδη για την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη τους.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να δυναμώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις, στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τη διεκδίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα οργανώνουμε της επιτυχία της πανεργατικής απάντησης, την απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: Αποχαιρετάμε την Αθηνά των αγώνων, την Αθηνά μας

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ, διοικητικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αποχαιρετούμε...

Εκδήλωση για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου,...

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...