Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί σε συμμετοχή στην διαμαρτυρία για την δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα είχαν κάνει κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας, διαμαρτυρόμενα για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Γι’ αυτήν την κινητοποίηση 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους ο γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Σταύρος Χριστίδης, δικάστηκαν και αθωώθηκαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, αλλά το κατηγορητήριο κατέρευσε.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ξαναφέρνει στο δικαστήριο τους 35 συνδικαλιστές. Προφανέστατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους, για να στρώσει το έδαφος για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει, όπου περιλαμβάνεται και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9, την Πέμπτη 16 Μάρτη 11:30.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...