Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί σε συμμετοχή στην διαμαρτυρία για την δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα είχαν κάνει κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας, διαμαρτυρόμενα για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Γι’ αυτήν την κινητοποίηση 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους ο γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Σταύρος Χριστίδης, δικάστηκαν και αθωώθηκαν. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, αλλά το κατηγορητήριο κατέρευσε.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ξαναφέρνει στο δικαστήριο τους 35 συνδικαλιστές. Προφανέστατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους, για να στρώσει το έδαφος για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει, όπου περιλαμβάνεται και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9, την Πέμπτη 16 Μάρτη 11:30.

Περισσότερα

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Απεργιακή συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων Αττικής των εργαζομένων στο δημόσιο, πραγματοποιήθηκε...

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους μέσω εργολαβίας στη ΛΑΡΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο υπ.Εργασίας για να παραμείνουν στην δουλειά τους...

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Καλαμάτας για το ναυάγιο στην Πύλο

Καταγγέλλουμε την πρωινή απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, μέλη σωματείων, συνδικαλιστές...