Προσπαθούν να καταργήσουν κοινωνικές παροχές ανέργων, οικογενειακά επιδόματα, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα επιδόματα θέρμανσης

Δημοσιεύτηκε στις

Το πλαίσιο του εξορθολογισμού των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που προτείνει στην κυβέρνηση η Παγκόσμια Τράπεζα, αποτελεί στην ουσία κατάργηση όλων των επιδομάτων που σήμερα ανακουφίζουν την εργατική οικογένεια, με πόρους που προέρχονται από τις κρατήσεις και τον ιδρώτα των εργαζόμενων.

Η θέση αυτή βρίσκεται στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πρόταση για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» με βάση το οποίο πετσοκόβονται χιλιάδες εργαζόμενοι που ήταν ως σήμερα δικαιούχοι. Στην πραγματικότητα και με τη μέθοδο του «μίξερ» προσπαθούν να καταργήσουν κοινωνικές παροχές ανέργων, οικογενειακά επιδόματα, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα επιδόματα θέρμανσης, να βάλουν χέρι στη ζωή και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν απόφαση για πανελλαδική-πανεργατική γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη. Δε θα παραδώσουμε τη ζωή μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...