Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμός να μην περάσει από την «παράσταση» υπουργείου εργασίας, εργοδοτικών οργανώσεων και κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για το «μορατόριουμ» για τη μετενέργεια των ΣΣΕ μέχρι το τέλος Ιούνη.

Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη σε όλους τους κλάδους και δεν αφορά μόνο τους μισθούς. Θέλουν πλήρη άρση και ισοπέδωση κάθε συλλογικού δικαιώματος και κατάκτησης με στόχο όσο γίνεται πιο φτηνή εργατική δύναμη, για μεγαλύτερη κερδοφορία σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η κατάργηση της μετενέργειας από μόνη της ακόμα και αν γίνει, σε τίποτα δε θα αλλάξει τον αντεργατικό εφιάλτη που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση, οι μειώσεις μισθών, η παραβίαση των ωραρίων προϋπήρχαν του Νόμου 4046/12 και της εφαρμοστικής πράξης του υπουργικού συμβουλίου.

Η επίθεση αυτή δεν αντιμετωπίζεται χωρίς μαζικό και αποφασιστικό ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα, με γερά ποδάρια πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου των τελευταίων χρόνων, την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων τους.

Ορισμένοι εργατοπατέρες με την ίδια ευκολία και χωρίς ντροπή που υπέγραψαν μείωση μισθών, με την ίδια ευκολία και χωρίς ντροπή προεκλογικά παίζουν το παιχνίδι εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες ενόψει του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Συσκέψεις εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων στην Κεντρική Μακεδονία: Θεσσαλονίκη Τρίτη 25/8 19:30 πάρκο 4...
00:08:45

Παρέμβαση του Αλέκου Περράκη στην ΕΡΤnews για πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συνδικάτα με περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις δίνουν τη μάχη για ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο...

Ο πόλεμός τους σημαίνει φέρετρα για την εργατική τάξη και αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο

Ο θάνατος ενός ακόμη ναυτεργάτη μετά τις επιθέσεις σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στα Στενά του...