Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ώστε καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμός να μην περάσει από την «παράσταση» υπουργείου εργασίας, εργοδοτικών οργανώσεων και κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για το «μορατόριουμ» για τη μετενέργεια των ΣΣΕ μέχρι το τέλος Ιούνη.

Η επίθεση των εργοδοτών είναι γενικευμένη σε όλους τους κλάδους και δεν αφορά μόνο τους μισθούς. Θέλουν πλήρη άρση και ισοπέδωση κάθε συλλογικού δικαιώματος και κατάκτησης με στόχο όσο γίνεται πιο φτηνή εργατική δύναμη, για μεγαλύτερη κερδοφορία σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η κατάργηση της μετενέργειας από μόνη της ακόμα και αν γίνει, σε τίποτα δε θα αλλάξει τον αντεργατικό εφιάλτη που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση, οι μειώσεις μισθών, η παραβίαση των ωραρίων προϋπήρχαν του Νόμου 4046/12 και της εφαρμοστικής πράξης του υπουργικού συμβουλίου.

Η επίθεση αυτή δεν αντιμετωπίζεται χωρίς μαζικό και αποφασιστικό ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα, με γερά ποδάρια πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου των τελευταίων χρόνων, την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων τους.

Ορισμένοι εργατοπατέρες με την ίδια ευκολία και χωρίς ντροπή που υπέγραψαν μείωση μισθών, με την ίδια ευκολία και χωρίς ντροπή προεκλογικά παίζουν το παιχνίδι εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.