Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το έτος 2024

Δημοσιεύτηκε στις

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα, καθώς η Υπηρεσία σας δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα σε σχετικό ερώτημα-αίτημα, που είχε υποβάλει στις 28 Ιουλίου 2025 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Δήμος δεν έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις του προς τους συναδέλφους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους αριθμ.: 43726/7-6-2019 (ΦΕΚ-Τεύχος Β΄-Αριθμ. Φύλλου 2208/8-6-2019) και αριθμ.: 87669/9-12-2019 (ΦΕΚ-Τέυχος Β’-Αριθμ. Φύλλου 4584/13-12- 2019) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν εφαρμογή από την ημερομηνία ισχύος τους και για το προσωπικό που υπηρετεί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, όπως και για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου (ΙΔΟΧ).

Ο κάθε εργαζόμενος υποχρεωτικά φέρει τα ΜΑΠ κατά τον χρόνο εργασίας του, προς διαφύλαξη τόσο της ατομικής όσο και της Δημόσιας Υγείας.

Όταν τα ΜΑΠ δε χορηγούνται εντός του έτους σύμφωνα με την παραπάνω υπ’ αρ. 43726/7- 6-2019 Κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β’ 2208), τότε αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που  έχει λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών και αποδίδονται με τις εξής προϋποθέσεις: «Οι δικαιούχοι, οι οφειλές, ο αριθμός των δόσεων, καθώς και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του οικείου Συμβουλίου».

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να καταβληθούν τα παραπάνω ποσά, όπως και για τη γραπτή ενημέρωση του Σωματείου μας σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο καταβολής των, καθώς και για τα το ύψος των ποσών με βάση όσα προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Οι εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων

Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας! Το δίκιο τσακίζει την κρατική...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Χαιρετίζουμε τον αγώνα των αγροτών

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!! Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Το συνδικάτο φαρμάκου – καλλυντικού...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση 5 Δεκέμβρη στο Υπ. Παιδείας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση...