Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Για τον τραυματισμό ναυτεργάτη στο Λιμάνι της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε στις

Διαρκής είναι η υπονόμευση της ασφάλειας και προστασίας της ζωής των ναυτεργατών και των επιβατών, αποτέλεσμα της πολιτικής, που βάζει πάνω από τις ζωές μας, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Άλλος ένας ναυτεργάτης, ειδικότητας Ναυτόπαις, εθνικότητας Ιταλίας,  τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο RO/RO «ECO CATANIA», σημαίας Ιταλίας, του ναυτιλιακού Ομίλου GRIMALDI, στο λιμάνι της Πάτρας.

Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την αποζημίωση του ναυτεργάτη, λόγω ατυχήματος, όπως και τη διερεύνηση του περιστατικού και την έγγραφη ενημέρωσή μας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Επιπρόσθετα, απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου, να γίνει έλεγχος σε όλα τα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας, για τις συνθήκες εργασίας, όπως και της ασφάλειας των ναυτεργατών και των επιβατών. 

 

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: 28 Απρίλη οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα απεργούμε

28 Απρίλη οι εργαζόμενες/οι στη σχολική καθαριότητα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ • ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά για...

Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών: Κάλεσμα στη συγκέντρωση 27 Απρίλη στο Υπ. Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Πειραιά: 28 Απρίλη Απεργούμε

28 Απρίλη οι εργαζόμενοι-ες στη σχολική καθαριότητα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για...