Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Καταγγέλλουμε την δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών συνδικαλιστών

Καταγγέλλουμε την δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την δίωξη, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου και την παραπομπή της σε δίκη στις 20/2/2025 στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση και τα κατασταλτικά της όργανα, ενεργοποιώντας τον νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Οι τρομοκρατικές διώξεις πληθαίνουν, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο των «τρομονόμων» για να προωθούνται επικίνδυνες πρακτικές φίμωσης όσων αντιστέκονται, όσων διαδηλώνουν, όσων εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που τους ματοκυλούν. Σήμερα που η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων χτυπάει κόκκινο, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλων μας απέναντι σε όσους εργαζόμενους σέρνουν στα δικαστήρια.

Θυμίζουμε πως η παραπομπή της συναδέλφισσας αφορά κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλ. της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού».

Κινητοποίηση που είχαμε στηρίξει και εμείς με την συμμετοχή μας σε αυτή.

Έτσι τιμάει η κυβέρνηση, τους «ήρωες υγειονομικούς»…

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Αφροδίτη Ρέτζιου και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο και απαντάμε στην  κρατική καταστολή, με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων, που μετράνε το δίκιο μας με την αντεργατική μεζούρα τους.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λευκάδας: Δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου Συνάδελφοι-σες Παράλληλα με το...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δυτ. Αττικής: Απαιτούμε συνθήκες δουλειάς και αμοιβές που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 13ΩΡΟ 7ΩΡΟ –...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Φθιώτιδας: Όχι στην 13ώρη δουλειά – σκλαβιά

7ωρο-5ήμερο-35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς. Όχι στην 13ώρη δουλειά – σκλαβιά Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό...