ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η 28η Φλεβάρη είναι μια ημερομηνία – σύμβολο αφού συμπληρώνονται πλέονδυο χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και νέοι άνθρωποι. Παραμένουμε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε: Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών γίναμε φωνή!
Ο τεμαχισμός του σιδηροδρόμου σε περισσότερα «κομμάτια» για να ικανοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι ιδιώτες, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των σιδηροδρόμων σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΕΕ -που ακολούθησαν πιστά όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις- οδήγησε εν τέλει σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Και συν τοις άλλοις η «τιτάνια» επιχείρηση συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών και των υπαιτίων μάς έχει φτάσει στα όριά μας.
Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποτελεί αφορμήγια οποιοδήποτε έγκλημα! Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα μεταφοράς 300 τόνων εκρηκτικών υλών με φορτηγά χωρίς καμία απαραίτητη σήμανση, χωρίς ενημέρωση προς τις αρμόδιες αρχές –κοντολογίς στα μουλωχτά- μέσα από την πόλη του Λαυρίου σε ημέρα και ώρα αιχμής με κατεύθυνση προς την βορειοανατολική Ευρώπη και το πολεμικό μέτωπο που μαίνεται στην Ουκρανία. Η κινητοποίηση των κατοίκων, των εργαζομένων και των φορέων της πόλης εμπόδισε αυτή την μεταφορά, αποτρέποντας και μια εν δυνάμει καταστροφή.
Η οργή κι η αγανάκτηση όλων μας για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις κλεμμένες τριετίες, για την άδικη φορολογία γίνονται οργανωμένος αγώνας.Το πρόσφατο παράδειγμα των απεργούντων οικοδόμων που πέτυχαν αύξηση 20% στους μισθούς τους αποτελεί χαρακτηριστικό του τι πετυχαίνουμε οι εργαζόμενοι, όταν με σθένος και αλληλεγγύη διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες στην εργασία μας, στην ζωή μας γενικότερα.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι (εμπόριο, αποθήκες, γραφεία κτλ.) γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να ζεις με τσακισμένους μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια, με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια. Η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και τόσων άλλων σημαντικών κοινωνικών αναγκών βάζει εμπόδια στις ζωές μας.
Να γίνουμε πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό μας ιδρώτα να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και εμείς να σκεφτόμαστε πως θα βγάλουμε τον μήνα.
Οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το Σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα της αδικίας, της ακρίβειας, των πολέμων που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.
Στην μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη συναντώνται οι αγώνες των εργαζόμενων που διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού,των αγροτών που δίνουν την μάχη για να μείνουν στα χωράφια τους.
Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε και διεκδικούμε:
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα
- Αύξηση του κατώτερου μισθού
- Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023
- Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης
- Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους
- Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
- Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
- Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
- Αφορολόγητο όριο €12.000 προσαυξημένο κατά €3.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
- Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των Δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
- Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ-10:30 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ