Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Nα ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση της 4ης Υ.Π.Ε εξαναγκάζει τη μοναδική Παθολόγοτου Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Κομοτηνής να μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Ξάνθης, για την κάλυψη των εφημεριών της 24ης και 27ηςΔεκεμβρίου, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια το Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Κομοτηνής να μείνει για 2 μέρες χωρίς  Παθολόγο, σε μία περίοδο μάλιστα που παρατηρείται αυξημένη προσέλευση.

Η διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε εξαναγκάζει σε υπερεφημέρευση μία μητέρα 3 ανήλικων παιδιών(εκ των οποίων  ένα είναι βρέφος 8 μηνών και ένα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας), αφού η συνάδελφος καλείται να πραγματοποιήσει το μήνα Δεκέμβριο συνολικά 9 ενεργείς εφημερίες.

Ενημερώνουμε τη διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ως όφειλε, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει όχι μόνο την νομοθεσία για το ωράριο των γιατρών αλλά και τη νομοθεσία για τη διευκόλυνση και την προστασία της μητρότητας, η οποία προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση γιατρών μητέρων παιδιών κάτω των 6 ετών, παρά μόνο αν το ζητήσουν.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της 4ηςΥ.Π.Ε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου – Αποτράπηκε η έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια στο Περιστέρι

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Τη Παρασκευή...

Συνδικάτο Φαρμάκου – Να ανακληθεί τώρα η αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου

Καταδικάζουμε την προκλητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...

Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ ενάντια στην εκδικητική στοχοποίηση συναδέλφου νευροχειρουργού

Να σταματήσει η εκδικητική στοχοποίηση συναδέλφου νευροχειρουργού επειδή άσκησε με υπευθυνότητα τα ιατρικά του...