Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: Για το εργατικό Δυστύχημα στη Σαλαμίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Ναυπηγεία Κόρου στη Σαλαμίνα, με νεκρό έναν 63χρονο. Ο συνάδελφος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumpo Jet», της εταιρείας «SeaJets» που βρίσκεται για επισκευή στο ναυπηγείο. Επίσης ένας ακόμα μεταλλεργάτης τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν.

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου οι διοικήσεις των Σωματείων της ζώνης και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση του Συνδικάτου στις 07:00 το πρωί στην πύλη της Ν/Ζ στο Πέραμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η ώρα, είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας τους εργαζόμενους, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας τους.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανάπτυξη που φέρνει στην περιοχή, συνεχίζουν την υποστελέχωση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο των εργασιακών χώρων με αποτέλεσμα η εργοδοσία να ξεσαλώνει  και εμείς θρηνούμε ξανά και ξανά νεκρούς συναδέλφους.

Απαιτούμε να κηρυχθεί υποχρεωτική και να τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας που με τον αγώνα τους διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι στην Ζώνη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Στην εργασιακή λαίλαπα εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα!

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...