Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας: Για την προτεινόμενη αύξηση της τιμής του νερού

Δημοσιεύτηκε στις

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΔ την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, θα αποφασιστεί η τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, με πρόταση των υπηρεσιών για αύξηση της τιμής του νερού κατά 20%!!!, προκειμένου να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος από τις αυξήσεις του ρεύματος.

Για τα οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα της ΔΕΥΑΔ από τις διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του δήμου Δράμας, που αντιμετωπίζουν καθημερινές στερήσεις από την επίθεση που δέχονται στο εισόδημά τους, με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τα πανάκριβα καύσιμα, τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος ζωής.

Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που μεθοδικά προχώρησαν στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, στο πλαίσια της “πράσινης” δήθεν “ανάπτυξης”, που μετέτρεψαν το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ευθύνη έχουν η δημοτική αρχή, η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ που συμφωνούν με το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΥΑ, όπου μέσω της ανταποδοτικότητας, της λογικής κόστους- οφέλους,  των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, φορτώνουν νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά.

Αντί η δημοτική αρχή να συγκρουστεί μ’ αυτήν την πολιτική, αντί να απαίτηση  την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, στέλνει τον λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα της πόλης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο με τον αγώνα μας να αποτρέψουμε την αύξηση της τιμής του νερού.

Να Απαιτήσουμε:

  • Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Μείωση της τιμής του νερού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους, ΑΜΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνες οιογένειες)
  • Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
  • Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα και το νερό σε όσους έχει κοπεί.
  • Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...