Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας – Να αποσυθρεί το νομοσχέδιο τερατούργημα για την Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Με το νομοσχέδιο που φέρνει στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο, θέλει να διευρύνει την κερδοφορία των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, ξεζουμίζοντας ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, πατώντας πάνω στην ανάγκη μας για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, από τις οποίες συστηματικά αποσύρεται το κράτος εδώ και χρόνια.

Το νομοσχέδιο φέρνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Βέβαια αυτό δεν στοχεύει μόνο στους γιατρούς αλλά στον ίδιο τον λαό αφού θα υποβαθμίσει τις παροχές υγείας συνολικά.

Το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις τρομακτικές ελλείψεις σε υγειονομικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, είτε θα οδηγήσει τους ασθενείς στις μακριές λίστες αναμονής για τακτικά ιατρεία, χειρουργεία, θεραπεία, ή θα τους σπρώξει στην αγκαλιά των ιδιωτών γιατρών και των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Τα ίδια τα δημόσια νοσοκομεία θα περιοριστούν στο να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας έδειξε ότι ο λαός και οι υγειονομικοί, σαν μια γροθιά, μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

  • Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Διεκδικούμε τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Παλεύουμε για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας, να φτιαχτούν κι άλλα στις περιοχές που σήμερα δεν εξυπηρετούνται επαρκώς.

Την Πέμπτη 1/12 συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στη Βουλή στις 13:00, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...