Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνων & Εμπρόρων Ελευσίνας – Μάνδρας: Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και σε αυτή τη μάχη

Δημοσιεύτηκε στις

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ομόφωνα καταδικάζουν το νομοσχέδιο έκτρωμα που κάνει το αγαθό της υγείας πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους, ενώ αφήνει τους πολλούς να χάνονται σε λίστες αναμονής.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στο ΕΣΥ, αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά. Στόχος τους είναι τα νοσοκομεία που έχουμε πληρώσει όλοι οι ασφαλισμένοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που θα ανταγωνίζονται τον ιδιωτικό τομέα υγείας, ο οποίος γιγαντώθηκε τα χρόνια της πανδημίας λαμβάνοντας δεκάδες επιδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ήταν απλός παρατηρητής όταν χάνονταν καθημερινά ζωές συνανθρώπων μας, που πάλευαν με τις σοβαρές επιπλοκές του ιού εκτός ΜΕΘ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δηλώσεις περί “μειοψηφιών” του υπουργού υγείας που είχαν στόχο να υπονομεύσουν έναν ακόμα δίκαιο αγώνα των γιατρών και υγειονομικών. Οι “μειοψηφίες” έχουν ψηφιστεί στα συλλογικά τους όργανα από χιλιάδες γιατρούς το προηγούμενο διάστημα και ο υπουργός αλλά και η κυβέρνηση εκτίθενται με τέτοιες δηλώσεις.

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση προκλητικά θα φέρει στη Βουλή την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και στερεί  την πρόσβαση σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους οι οποίοι θα συνεχίζουν -και με νόμο πλέον- να περιμένουν σε λίστες για χειρουργικές επεμβάσεις και διαγνωστικές εξετάσεις μιας και δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Ευθύνες φυσικά για αυτή την εξέλιξη έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που έριχναν νερό στον μύλο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που τάχα θα έφερνε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Χαρακτηριστικό της “αναβάθμισης” είναι το γεγονός ότι στο Θριάσιο Νοσοκομείο από τις 13 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν λόγω των ελλείψεων μόνο οι 5 και 1.500 ασθενείς είναι σε λίστα αναμονής για μήνες!

Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και σε αυτή τη μάχη. Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός και δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/12 στη 1 μ. στη Βουλή

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...