Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής:Να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης και υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης και υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος υγείας που φέρνει η Κυβέρνηση

 Την ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση δια της περεταίρω υποβάθμισης τους θέλοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών μεγαλογιατρών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία .

Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που είχε η κυβέρνηση εξ αρχής αλλά πάγωσε από την εξέλιξη της πανδημίας κατά την οποία αναδείχθηκαν οι βαριές ευθηνές όλων των κυβερνήσεων οι οποίες επέλεγαν να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους αντί τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας δημιουργώντας τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό καθώς και  βαριά υποστελέχωση σε υγειονομικό προσωπικό . 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός υπέστησαν ήδη τις συνέπειες των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν έως τώρα ενώ είναι βέβαιο πως με το νέο νομοσχέδιο θα πληρώσουν ακόμα βαρύτερο τίμημα και στην υγεία τους αλλά και στις τσέπες τους καθώς στην ουσία καταργείται η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία  .

Το νομοσχέδιο προς διαβούλευση προϋποθέτει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την είσοδο σε ιδιώτες δήθεν για να καλύψουν κενά που η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν πρόκειται να καλυφθούν . Πρόκειται για μια επικίνδυνη επιλογή η οποία από την μία θα οδηγήσει το λαό με μαθηματική ακρίβεια στις ιδιωτικές κλινικές , επιβαρύνοντας τα λαϊκά εισοδήματα σε μια περίοδο εξοντωτικής ακρίβειας, ενώ από την άλλη υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίας υγείας .

Για τους εργαζόμενους στο κλάδο μας που αντιμετωπίζουν διαχρονικά, εξαιτίας της κλιμακούμενης εντατικοποίησης αλλά και των άθλιων συνθήκων υγιεινής και ασφαλείας , σοβαρά ζητήματα υγείας , με τραυματισμούς , ατυχήματα , χρόνιες παθήσεις κτλ,  , η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του είναι ζωτικής σημασίας.

Γι’ αυτό λόγο τα νέα αντιδραστικό νομοσχέδιο στην υγεία που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μας αφορά όλους .

Απαιτούμε

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...