Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής : Κάλεσμα απόρριψης νομοσχεδίου για την υγεία

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για την υγεία, με το οποίο στην ουσία στραγγαλίζει τις δημόσιες δομές και μετατρέπει την υγεία σε αγαθό μόνον αυτών που έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν.

Η επίθεση στον Ελληνικό λαό είναι ξεκάθαρη, αφού δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους νοσηλείας, αυξάνοντας τα κέρδη τους, γιατί αυτό ήταν και παραμένει το μοναδικό τους μέλημα, όποιο και εάν είναι το αντίτιμο και το κόστος για το λαό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ενισχύσει τις ήδη πάσχουσες δημόσιες δομές με κονδύλια και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας, με το νομοσχέδιο αυτό στην ουσία ιδιωτικοποιεί τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέποντας την υγεία προνόμιο για λίγους.

Ταυτόχρονα «χτυπάει» τους γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ, τόσο με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής εργασιακής σχέσης αλλά και με το καινούριο μισθολόγιο που φέρνει.

Είναι το «μεγάλο ευχαριστώ» της κυβέρνησης στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, με ατελείωτες βάρδιες και απλήρωτες υπερωρίες.

Η ΟΕΝΓΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών, έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο δολοφόνο της δημόσιας υγείας κηρύσσοντας τρεις εικοσιτετράωρες απεργίες, τη Δευτέρα 28/11, την Τρίτη 29/11 και με κορύφωση την Πέμπτη 1/12 (μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής)

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνική ανάγκη.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν.

Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο έκτρωμα για την υγεία που κατέθεσε η κυβέρνηση και απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα.

Παράλληλα, δεν ξεχνάμε την απαράδεχτη συνδικαλιστική δίωξη της Πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, που η κυβέρνηση τη σέρνει στα δικαστήρια επειδή τολμούν οι αγωνιζόμενοι γιατροί να διεκδικούν τα δίκια τους. (βλ. σχετικό link)

Καλούμε τους συναδέλφους τη Δευτέρα 28/11 στις 12.30 στα δικαστήρια (Ευελπίδων) στο κτίριο 5 (ημέρα της Δίκης της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ).

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών και καλούμε την Πέμπτη 1/12 στη συγκέντρωση στις 13:00 στη Βουλή.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...