Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας: Περιοδεία – παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της Coca-Cola 3E στην Τέμενη Αιγίου

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα, Πέμπτη 3 Νοέμβρη, κλιμάκιο του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων Ν. Αχαΐας πραγματοποίησε περιοδεία-παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της Coca-Cola 3E στην Τέμενη Αιγίου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης παρέδωσε υπόμνημα που δηλώνει την πλήρη αντίθεση του συνδικάτου στην εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης GPS στα οχήματα των πωλητών της εταιρίας.

H περαιτέρω εντατικοποίηση και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Στις 9 του Νοέμβρη θα έρθει η απάντηση στην εταιρία, όλα τα GPS θα δίνουν στίγμα στις 10:30 πμ, στη συγκέντρωση για την απεργία μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
………………………….

 

ΠΡΟΣ:
Εταιρεία COCA – COLA 3E

ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης στα αυτοκίνητα του τμήματος πωλήσεων.

Κοιν: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών

Κύριοι σχετικά με το ζήτημα, της εγκατάστασης των συστημάτων παρακολούθησης που περιλαμβάνουν και συσκευές GPS στα αυτοκίνητα των πωλητών, ο συνδικαλιστικός φορέας σας γνωστοποιεί την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα περαιτέρω εντατικοποίησης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της εταιρίας.

Η τεχνολογική πρόοδος στην εποχή μας δίνει όλες τις δυνατότητες για αύξηση της παραγωγικότητας με ανθρώπινους όρους και βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και διαβίωσης. Παρόλα αυτά μετατρέπεται σε εργαλείο καταπίεσης και εντατικοποίησης των εργαζομένων στο κυνήγι της συνεχούς αύξησης κερδών.

Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης μιας πληθώρας λειτουργιών των αυτοκινήτων που περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε GPS έχει ως πρόσχημα την βελτίωση λειτουργίας των πωλήσεων, τον δήθεν καλύτερο προγραμματισμό των δρομολογίων και τη μείωση των εξόδων. Εν τούτοις καταπατά μια κόκκινη γραμμή που σχετίζεται με τα προσωπικά δεδομένα, τη συλλογή στοιχείων από τη λειτουργία των οχημάτων και εκτός ωραρίου εργασίας, ενώ επικρατεί αδιαφάνεια ως προς το πλήθος των στοιχείων που συλλέγονται καθώς και την αξιοποίηση τους. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα πωλήσεων ήδη έχουν σε λειτουργία tablet που περιλαμβάνει σύστημα εντοπισμού θέσης, η ενεργοποίηση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο του πωλητή στο σύστημα και την εκτέλεση των καθημερινών του καθηκόντων.

Η δικαιολογία ότι η εγκατάσταση συστημάτων GPS και στα αυτοκίνητα για καλύτερο προγραμματισμό αποτελεί πρόκληση καθότι ήδη εδώ και χρόνια εφαρμόζεται αυτή τεχνολογία. Χωρίς να θέλουμε να προβούμε σε εικασίες για το ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της εταιρίας, ένα είναι σίγουρο, εντατικοποιεί περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας των πωλητών, εφαρμόζει ακόμα περισσότερο έλεγχο της εργοδοσίας πάνω στους εργαζόμενους παραπέμποντας σε δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας και παρεμβαίνει ακόμα και στην προσωπική τους ζωή.

Η χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, η αύξηση του άγχους ως ψυχοκοινωνικό εργασιακό κίνδυνο με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων δεν μπορούν να αποτελούν βορά για την περαιτέρω κερδοφορία καμίας επιχείρησης.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε.

Καλούμε τη διοίκηση της εταιρίας να επανεξετάσει αυτή την κίνηση. Για το συνδικάτο μας αποτελεί casus belli και θα κινηθούμε αξιοποιώντας κάθε μέσο που μας επιτρέπει ο νόμος και οι κινηματικές διαδικασίες.

Η απεργία στις 9 του Νοέμβρη θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...