Σύλλογος Εργαζ. “Κωνσταντοπούλειο ” Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας : Να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγείλουμε την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου “Χρυσοχοΐδη”) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών”, όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον παραπάνω νόμο και αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 με αίτημα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία.

Ο αγώνας των υγειονομικών για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και μέσα δε θα σταματήσει! Απαντάμε πιο δυναμικά στην καταστολή με κλιμάκωση της πάλης!

Να αποσυρθεί άμεσα η δίωξη της συναδέλφου,

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

Δυναμική ήταν η «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τον...

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Για την κατάσταση συνολικά στις υπηρεσίες του Δήμου

Συνάδελφοι, Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η κατάσταση συνολικά στις υπηρεσίες του Δήμου μας...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΥΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00...