Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Ορθή επανάληψη ανακοίνωσης που εκδώσαμε στις 13/9/2022, σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη την Τρίτη στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα το οποίο συνέβη την Τρίτη 13/9/2022 στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ διευκρινίζουμε ότι ο συνάδελφος έχασε τις αισθήσεις του από παθολογικά αίτια, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο του ικριώματοςόπου εργαζότανε και να τραυματιστεί. Το γεγονός ότι το λιποθυμικό επεισόδιο οφείλεται σε παθολογικό αίτιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Κράτος και εργοδοσία έχουν δημιουργήσει το νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο που προωθεί την εργολαβοποίηση, ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας, καθιερώνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας. Τα παραπάνω φέρνουν εντατικοποίηση, η οποία εκφράζεται με καθημερινές υπερωρίες, πίεση για να «βγει» η δουλειά, ένα μίγμα που οδηγεί στα «ατυχήματα».

Οι τραυματισμοί και τα εγκαύματα που έχουν υποστεί συνάδελφοι, «εργολαβικοί» και «μόνιμοι» μέσα στο 2022 αναδεικνύουν την ανάγκη για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για κατάργηση των εργολαβιών, για προσλήψεις προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας για όλα τα πόστα.

Για άλλη μια φορά ευχόμαστε στον συνάδελφο και στους οικείους του καλή ανάρρωση!

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...