Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τα μέλη του και συναδέλφους από τον κλάδο, να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση που καλεί το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής έξω από τη Βουλή, την Τετάρτη 31/8 στις 4 μ.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του επενδυτή της ΟΝΕΧ.

Μετατρέπει το Ναυπηγείο σε ειδική οικονομική ζώνη, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και προβλέπει εργολαβοποίηση και ατομικές συμβάσεις με μειωμένα μεροκάματα και εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα, δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Αυτό που παρουσιάζουν σαν λύση κυβέρνηση, ΟΝΕΧ και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, στην πραγματικότητα είναι ένα έκτρωμα που διευκολύνει την επίθεση στους εργαζόμενους.

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να διαλέξουν το δρόμο του αγώνα, όπως έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στη ΛΑΡΚΟ, στα Λιπάσματα καβάλας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Με όπλο την αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για νέες κατακτήσεις.

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση του νομοσχέδιου.
  • Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των συλλογικών δικαιωμάτων.
  • Να μη χαθεί ευρώ από τα δεδουλευμένα.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής – Όλοι στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ζακύνθου: Εργατικά ατύχημα με δυο τραυματίες διαρροή υγραερίου σε ξενοδοχείο

Την  Τρίτη 16 Σεπτέμβριου έγινε έκρηξη από διαρροή αερίου, στην κουζίνα του Ξενοδοχείου Caretta...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Όλοι στην Απεργία 1η Οκτώβη – Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο για την 13ωρη δουλειά

ΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ   ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30ΠΜ ΣΤΑ...