ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελίες ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «CHAMPION JET της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι δεν τους καταβλήθηκαν  πλήρως οι αποδοχές για δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία, για το μήνα Ιούλιο και οι αμοιβές των έξτρα εργασιών, με βάση τη ΣΣΕ.

Με τα εξαντλητικά δρομολόγια,  Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος – Μαντούδι – Αλόννησος – Σκόπελος – Σκιάθος – Θεσσαλονίκη και τις πετρελεύσεις του πλοίου, σε συνδυασμό με την οργανική σύνθεση του πλοίου, παραβιάζεται η Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 180/1996 και το Π.Δ 152/2003, που καθορίζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών, ενώ σοβαρός είναι ο κίνδυνος την ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τις καταγγελίες των ναυτεργατών, για την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και την έγγραφη ενημέρωση μας.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Να ανακληθεί η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΘ Μ....

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -Επιτροπή ειρήνης Βόλου: Ανακοίνωση για τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή ειρήνης Βόλου...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: 6 Οκτώβρη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

Πιο πολλοί – Πιο δυνατοί. Ισχυρό Σωματείο ισχυροί εργάτες. Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας....