Να μην τολμήσουν να πειράξουν ούτε έναν απεργό στην εκπαίδευση!

0

 

Με έγγραφα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αιγαίου, Κρήτης, κ.α., κλήθηκαν σε απολογία εκπαιδευτικοί διότι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και απήργησαν στις 21 Απρίλη, ημέρα απεργίας που κήρυξαν τα ταξικά συνδικάτα. Πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού των απεργών εκπαιδευτικών.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, προειδοποιούν τους απεργούς εκπαιδευτικούς πως «…η συμμετοχή σε απεργίες που δεν κηρύσσονται από τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, είναι παράνομες…» και ως εκ τούτου καλούν «…να εφαρμοστεί ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας…».

Οι πρακτικές αυτές εκφοβισμού συνάντησαν τη σθεναρή και αποφασιστική στάση των απεργών εκπαιδευτικών που όχι μόνο αρνήθηκαν να απολογηθούν αλλά έκαναν απολύτως σαφές ότι θα ξανααπεργήσουν στις απεργίες που καλεί το ΠΑΜΕ.

Δηλώνουμε ότι η συμμετοχή στις απεργίες της απειθαρχίας, στις απεργίες που κηρύσσουν τα ταξικά συνδικάτα, είναι στάση ζωής, είναι «τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής»!

Είναι ζήτημα συνείδησης, ελεύθερης σκέψης και δράσης. Είναι ζήτημα ταξικής συνείδησης, ατομικής, συλλογικής πάλης και αλληλεγγύης. Είναι πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών! Και πίσω απ’ αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πόντο!

Αλίμονο στους ανθρώπους και στα κινήματα, στους εργάτες του πνεύματος και το δάσκαλο που θα ζητήσουν την άδεια των αφεντικών και του συστήματος για να αγωνιστούν, για να διεκδικήσουν την ταξική τους χειραφέτηση.

Όταν ο δάσκαλος είναι σκυφτός, ο λαός μένει στην αμορφωσιά!

Νόμιμο είναι ό,τι υπηρετεί τα λαϊκά δικαιώματα και γι’ αυτή τη νομιμότητα δε χρειαζόμαστε την άδεια ούτε του αστικού κράτους, ούτε του εργοδότη, ούτε των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Φοβούνται την εξάπλωση της απειθαρχίας στους νόμούς τους και το σύστημά τους. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα θωράκισης του συστήματος, ασκούν βία και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται.

Ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και κυρίως οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, ΠΑΣΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Στην κυριολεξία έστρωσαν το δρόμο για την εγκύκλιο-φόβητρο των Περιφερειακών Διευθύνσεων. Στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (πρωτίστως) αλλά και η ΠΑΣΚ, σε ρόλο εισαγγελέα και πριν τον εισαγγελέα ήταν αυτοί που έκριναν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων του ΠΑΜΕ!!!

Η περίπτωση της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου είναι χαρακτηριστική!

  • Καλούμε τα ΔΣ, τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ, όλων των Σωματείων και των Συνδικάτων να καταδικάσουν τις πρακτικές εκφοβισμού των απεργών εκπαιδευτικών, να εκφράσουν άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

  • Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του εκφοβισμού, των διώξεων και της κρατικής καταστολής.

  • Να μην τολμήσουν να πειράξουν ούτε έναν απεργό! Θα έχουν να κάνουν με ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη μαχόμενη εργατική τάξη.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία είναι υπόθεση όλων!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.