Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά προστρέχει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κεφάλαιο

0
image_pdfimage_print

 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ελαστικοποιώντας παραπέρα τις μορφές εργασίας, που υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που απελευθερώνει εντελώς το όριο των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και που γενικεύει και εντείνει τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεσή της, η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά προστρέχει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κεφάλαιο, επαναλαμβάνοντας ως γνήσιος «κολαούζος» της κυβέρνησης, των εργοδοτών και της Τρόικας ότι:

α) δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση πέρα από αυτή της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση,

β) δε θα γίνουν αγώνες το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση.

Και ενώ αυτό δηλώνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ δια του προέδρου της κ. Παναγόπουλου, ορισμένοι (π.χ. Αυτόνομη Παρέμβαση κ.α.) έχουν ακόμα το θράσος να εγκαλούν το ΠΑΜΕ για αντι-ενωτική πολιτική και διάσπαση.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους. Απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με το ερώτημα ως πότε θα ανέχονται ή και θα στηρίζουν ένα τέτοιο συνδικαλισμό;

Τους καλούμε σε κοινή δράση, σε αγώνα για να αποκρούσουμε, να μειώσουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης δημιουργώντας ένα δυνατό, ρωμαλέο, μαζικό κίνημα αντίστασης και ταυτόχρονα χτίζοντας την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους βιοτέχνες και εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ιμπεριαλισμό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.