Διώξεις εργαζομένων στο κλάδο των Εμφιαλομένων Ποτών

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει για άλλη μια φορά τις τρομοκρατικές διώξεις σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών, που 15 στελέχη του σέρνονται στα δικαστήρια για πολλοστή φορά με στημένες κατηγορίες, στις 23 του Σεπτέμβρη.

Χρόνια τώρα η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου και οι παρατρεχάμενοί της προσπαθούν να σταματήσουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο. Μια δράση που έχει φέρει σημαντικές κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, αφού όχι μόνο υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, αλλά κατόρθωσε με σωστό ταξικό προσανατολισμό και ταξική γραμμή να διεκδικήσει και να κερδίσει και νέα.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θεωρεί ένοχους αυτής της επίθεσης ενάντια στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους των εμφιαλωμένων την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ενθαρρύνουν με την πολιτική τους το κεφάλαιο χρόνια τώρα, αλλά και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που η δράση του στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων τον κάνει συνένοχο.

Καλεί την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί πιο ενεργά, πιο δυναμικά στους αγώνες των εργαζομένων των Εμφιαλωμένων Ποτών για να έχουν επιτυχία και η απεργία στις 23 Σεπτέμβρη και ότι άλλο αποφασίσουν στη συνέχεια.

Καλεί τους εργαζόμενους των εμφιαλωμένων και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μας να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να συμβάλλουν στην προσπάθεια για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και για το δυνάμωμά του. Ενός κινήματος που θα φέρει την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο χωρίς συνδικαλιστικές διώξεις και καταδίκες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο πλούτος θα πηγαίνει στον παραγωγό του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.