Ανακοίνωση ΠΑΜΕ- Δημοσίου… ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

0
image_pdfimage_print

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στην εκπαίδευση και την Υγεία.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ 11πμ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πάρτε την απεργία στα δικά σας χέρια. Οργανώστε τη μέσα από απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μην την αφήνετε να εξελιχθεί σε μια ακόμη απροετοίμαστη, ανοργάνωτη απεργία, χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων. Σε μια ακόμη εκφυλισμένη απεργιακή κινητοποίηση, όπως επιδιώκει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Είναι επιλογή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, είναι στάση συνειδητή. Επιδιώκουν και από αυτή την κινητοποίηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, να σπείρουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια στο κίνημα. Δεν έχουν ούτε στόχο, ούτε σχέδιο και θέληση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκουν μέσω τέτοιων άμαζων κινητοποιήσεων να εμφανίζονται με αγωνιστικό πρόσωπο και ταυτόχρονα να διευκολύνουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής της.

Αυτό κάνουν χρόνια τώρα με την τακτική τους. Αυτό κάνουν και σήμερα και στην ουσία αποδέχονται τις θέσεις και την τακτική του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλου, ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και πως δεν πρόκειται να γίνουν απεργίες το επόμενο διάστημα.

Αυτό έκαναν και προχθές στις 29 Σεπτέμβρη με την εκφυλιστική συγκέντρωση των 1000 ανθρώπων που οργάνωσαν μαζί με τη ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια της ξεπουλημένης Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Ετοιμάζονται να πάρουν μέρος σε έναν ακόμη “ κοινωνικό διάλογο” με την κυβέρνηση, για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, προσφέροντας της, για μια ακόμη φορά, το αναγκαίο άλλοθι να μας γονατίσει οικονομικά και να συνδέσει τις αμοιβές μας με την παραγωγικότητα και τη συμπεριφορά μας.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Πάρτε την απεργία στα χέρια σας. Με τη μαζική σας συμμετοχή σε αυτή και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στείλτε αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης, της τρόικας και των μέτρων που περνούν.

Δεν περιορίζονται και δεν αρκούνται στα χτυπήματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα, που πλήττουν καίρια τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ετοιμάζουν ακόμη πιο βάρβαρα, πιο αντιλαϊκά μέτρα. Σχεδιάζουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (και “συναγωνιστή” και “συντρόφου” του προέδρου της ΑΔΕΔΥ) κ. Πάγκαλου, για υπεράριθμους και τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους και ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», προετοιμάζουν το κατάλληλο έδαφος.

Όσο τους ανεχόμαστε και δε δρούμε αποφασιστικά, όσο δεν τους κονταίνουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά, τόσο πιο θρασείς θα γίνονται, τόσο πιο κυνικά και ξετσίπωτα θα συμπεριφέρονται.

Χρόνια τώρα ρουσφετολογούν και χρησιμοποιούν ως λάφυρο το Δημόσιο, προσέφεραν και προσφέρουν τεράστια ποσά από τον ιδρώτα του λαού στα μονοπώλια (Ολυμπιάδα, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, φοροαπαλλαγές, κ.ά.), τώρα με κυνισμό και θράσος προσβάλουν το λαό, λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε».

Και μόνο για αυτό αξίζει η Ομόνοια να γεμίσει με δημόσιους υπαλλήλους.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Ελάτε με το ΠΑΜΕ, όλοι μαζί για να αντισταθούμε στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν στους μισθούς και τα επιδόματά μας.

Να εναντιωθούμε στην άρση της μονιμότητας, στις νέες μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουν, στις σχέσεις εργασίας – λάστιχο, στον αυταρχισμό.

Να εναντιωθούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, σε χώρους επενδύσεων και υπερκερδών των κεφαλαιοκρατών.

Να εμποδίσουμε τη σύνδεση των μισθών μας με την παραγωγικότητα και την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων σε νόρμες και αντιλαϊκούς στόχους που αυτοί θα καθορίζουν για να είναι το κράτος τους πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Να ματαιώσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε κράτος και εργοδότες να διαπραγματεύονται ατομικά, όπως επιδιώκουν. Να ματαιώσουμε τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το νερό, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, το Φ.Π.Α., τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Να αγωνιστούμε για την επαναφορά των δεκάδων ιατρικών πράξεων που μας περιέκοψαν, την καταβολή του εφάπαξ που το καθυστερούν χρόνια.

Να μη γίνουμε συνένοχοι νέων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, μέσω του «Καλλικράτη».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την πορεία των εξελίξεων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την προσωπική στάση καθενός από μας. Φτάνουν οι συμβιβασμοί και η ανοχή σε πολιτικές και συσχετισμούς που μας πνίγουν. Έχουμε τη δύναμη και τα μέσα να ανατρέψουμε και συσχετισμούς και πολιτικές. Με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό κίνημα, μπορούμε να χαράξουμε μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική. Η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών, των νέων και των γυναικών που οικοδομείται, ανοίγει αυτή την προοπτική. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Είναι ο δικός μας δρόμος, η δική μας εναλλακτική λύση στα βάσανα που φέρνουν για μας και τα παιδιά μας οι καπιταλιστικές κρίσεις, αλλά και η καπιταλιστική ανάπτυξη. Για να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, που είναι μεγάλες, με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Σύνθημά μας: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ

Share.

Comments are closed.