Όχι στο τζογάρισμα των αποθεματικών του ΙΚΑ

image_pdfimage_print

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης όσο και της Διοίκησης του ΙΚΑ να ρίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο τζόγο του Χρηματιστηρίου μέσω της ΑΕΔΑΚ σημαντικούς πόρους του Ιδρύματος και συγκεκριμένα 310,9 εκατομμύρια ευρώ ή 106 περίπου δις δρχ. Το ΙΚΑ ήδη έχει σημαντικές απώλειες από προηγούμενες τοποθετήσεις πόρων του στο Χρηματιστήριο.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από εισφορές των εργαζομένων προς το ΙΚΑ και πρέπει να επιστραφούν σ’ αυτούς με τη μορφή Συντάξεων και Παροχών.

Για τη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των οικονομικά ισχυρών που προσδοκούν από το Χρηματιστήριο να αρπάξουν κέρδη. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση όσο και η Διοίκηση του ΙΚΑ ρίχνουν στην χρηματαγορά τόσο σημαντικά κονδύλια αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτήν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Για το θέμα αυτό καταγγέλλει και τη συναίνεση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με δράση και αγώνες να περιφρουρήσουν τους πόρους των Ασφαλιστικών Οργανισμών. Να εμποδίσουν τη μεθοδευμένη λεηλασία τους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.