Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

image_pdfimage_print

 

Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από την επιθετικότητα του κεφαλαίου και των Ιμπεριαλιστών Ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και των λαών σε όλο τον κόσμο.

Ο κατακτητικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στο Ιράκ, οι απειλές για επέκταση των πολέμων και σε άλλες κυρίαρχες χώρες, τα σχέδια για ανοιχτή επέμβαση στην Κούβα, ο σφαγιασμός του Παλαιστινιακού Λαού , ο περιορισμός των δημοκρατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών, με το χτύπημα των αγωνιστικών λαϊκών εκδηλώσεων, την αστυνομοκρατία, μαζί με την αφαίρεση βασικών κυρίαρχων εργασιακών κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, χειροτέρεψαν την θέση των εργαζόμενων και των λαών. Αποκαλύφθηκε παραπέρα η επιθετικότητα και το αποκρουστικό πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Στην χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστός σύμμαχος των ιμπεριαλιστών σε όλες τις αποφάσεις και ενέργειες της, με την στήριξη της Ν.Δ εφάρμοσε κατά γράμμα τις αντιλαϊκές, αντεργατικές, επιλογές.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι να διογκωθούν και οξυνθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, του περιορισμού των δικαιωμάτων της κοινωνικής ασφάλισης, η εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, τα πενιχρά εισοδήματα, η βία και η αστυνομοκρατία.

Το 2004 βρίσκει συνολικά την Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας σε χειρότερη θέση. Για την άσχημη κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων ευθύνη σοβαρή έχουν και οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος με πρώτες την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Αυτές οι ηγεσίες στήριξαν με όλα τα μέσα τις πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Όμως στην χρονιά που πέρασε δεν ήταν όλα μαύρα. Ξεχωριστό σημείο είναι τα Εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο που μέσα από την οργανωμένη πάλη αντιτάχθηκαν και αντιστάθηκαν στις πολιτικές του κεφαλαίου των ιμπεριαλιστών και της νέας τάξης. Τα παιδιά της Παλαιστίνης που με τις πέτρες στα χέρια αντιπαλεύουν τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Η Ιρακινή Αντίσταση που κάθε μέρα δυναμώνει και καταφέρνει πλήγματα στους καταχτητές. Η Κουβανέζικη Επανάσταση που δεν παραδίνεται.

Στη χώρα μας σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δράση και οι αγώνες που ανέπτυξε το ΠΑΜΕ. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με θέσεις και αιτήματα που εκφράζουν τα σύγχρονα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, μέσα απο τεράστιες δυσκολίες, κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή που σκόπιμα καλλιεργούν οι πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου, πάλεψε για να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων για την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών.

Στην χρονιά που έρχεται με δεδομένο ότι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η επιθετικότητα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επωμίζεται νέας ποιότητας ευθύνες, για να οργανώσει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, να αλλάξει τους συσχετισμούς, να ταράξει τα νερά μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα και να πρωτοστατήσει στο να οξυνθεί η ταξική πάλη και να πολλαπλασιάζεται η δυναμική της αγωνιστικής προοπτικής . Να χτίζει τις συμμαχίες του με την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και την προοδευτική διανόηση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα , τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αλλοδαπούς να δυναμώσουν την πάλη τους κόντρα στην μοιρολατρία και την υποταγή. Σε κοινή δάση με τα άλλα λαϊκά στρώματα να κτίσουμε το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Η εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για το νέο έτος εύχεται στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, ειρήνη, καλούς αγώνες. Να πάρει τέλος η εκατόμβη των εργατικών ατυχημάτων.

Δίνουμε ραντεβού στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε καταχτήσεις, να διευρύνουμε δικαιώματα και να χτίσουμε ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.