Να μη λείψει κανείς .

0

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

30/6/2009, 10:00 π.μ.

Υπουργείο Μεταφορών

Λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδίου της ΕΕ που προβλέπει απελευθέρωση των μεταφορών έως το 2010. Έτσι μετά την απόφασή της να προωθήσει τα βαθιά αντεργατικά μέτρα του ΕΚΟΦΙΝ και τα μέτρα εναντίον των μεταναστών προχωράει επιθετικά και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων να ολοκληρώσει ότι έχουν αφήσει στη μέση η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Χθες (24/6) ανακοίνωσε το οριστικό της σχέδιο για τον ΟΣΕ. Ένα βαθιά αντιλαϊκό, αυταρχικό και αντεργατικό σχέδιο που χτυπάει συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το σχέδιο αυτό προβλέπει τα βήματα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, του ελληνικού σιδηροδρόμου. Προβλέπει στο πλαίσιο αυτό αυξήσεις – φωτιά στα εισιτήρια που φτάνουν και 135%, δραστικές περικοπές δρομολογίων, απολύσεις σχεδόν του μισού προσωπικού (3.000 εργαζόμενοι), σταδιακή εισβολή των ιδιωτών σε όλες τις δραστηριότητες του ΟΣΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτήν την πολιτική υλοποιούν εναλλάξ στη χώρα μας οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική τους είναι ενιαία και ο κοινός τους στόχος καθαρός. Η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των αντεργατικών ανατροπών θέλουν να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε βάρους του Λαού. Όλα τα άλλα που λένε για «εξυγίανση» των πρώην ΔΕΚΟ είναι προσχήματα για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Η ουσία είναι ότι παραδίδουν όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, βορρά στο μεγάλο κεφάλαιο και μετατρέπουν όλα τα λαϊκά αγαθά σε πανάκριβα εμπορεύματα. Έτσι κάνουν με τις τηλεπικοινωνίες, με το ρεύμα, με το νερό, με τις συγκοινωνίες. Αυτό κάνουν σήμερα με τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συναγερμό – ξεσηκωμό. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ μας αφορά όλους. Καλεί το σύνολο της εργατικής τάξης να γυρίσει την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ. Να γυρίσει την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που βοήθησαν και βοηθούν να περάσει και να υλοποιηθεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Να ξεπεράσουν την της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) που συμφωνεί και επικροτεί την πολιτική της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν μπροστά τους. Να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς. Να στήσουν επιτροπές, πυρήνες αντίστασης παντού. Να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Να επιβάλουν με την πάλη τους:

Καμία αύξηση στα εισιτήρια, καμιά απόλυση εργαζόμενου, απόκρουση της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους με πνεύμα αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό και ασφαλή σιδηρόδρομο με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα. Ένας σιδηρόδρομος που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης πραγματοποιεί την Τρίτη 30/6/2009 στις 10.00 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών. Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.