Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

0
image_pdfimage_print

 

  • Αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια, την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τις αποφάσεις της Ε.Ε.

  • Μαζικός, ταξικός αγώνας με όλες τις μορφές πάλης για το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία

Αυτή είναι η απάντηση στις απειλές του πρωθυπουργού, που προκλητικά εξέφρασε για άλλη μια φορά την εχθρότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην ανάπτυξη των αγώνων και τις μορφές που αντιστοιχούν στη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση.

Αυτή είναι η απάντηση στο πλαγιοκόπημα του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να χειραγωγήσει εργατικές – λαϊκές δυνάμεις για να εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτή είναι η απάντηση στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στις υποταγμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντιταχθούν σε κάθε απόπειρα παγίδευσης, στα δικομματικά παιχνίδια στη Βουλή. Η οικονομία αναπτύχθηκε σε υψηλούς ρυθμούς. Την καπιταλιστική ανάπτυξη την καρπώθηκε το μεγάλο κεφάλαιο, που συγκέντρωσε τεράστια κέρδη χειροτερεύοντας την κατάσταση της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων.

Σήμερα στις συνθήκες της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους, στις εργατικές οικογένειες με την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, τις απολύσεις και την ανεργία, την εκ περιτροπής εργασία (2-3 μέρες δουλειά την εβδομάδα), την απλήρωτη δουλειά.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σχεδιασμένα για την οργάνωση της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ. Χρειάζεται αποδυνάμωση των κομμάτων του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου. Να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.