Κοινή Καταγγελία ΠΑΜΕ- Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών και Εργατικού Κέντρου Νάουσας

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλουν την κυβέρνηση, τον υπουργό εργασίας Λοβέρδο, γιατί αρνούνται να δεχτούν τους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους άνεργους των κλωστοϋφαντουργείων Λαναρά μετά από αίτημά τους. Ο Λαναράς, το χαϊδεμένο παιδί των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, προστατεύεται και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για χρόνια ολόκληρα τον τάισαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την άλλη εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο στήριξε, όχι μόνο συνδιαμόρφωσε, αλλά μπήκε μπροστά στην υλοποίηση της πολιτικής στήριξης των κερδών του Λαναρά. Το ίδιο κάνει και σήμερα, αποτελώντας τον καλύτερό τους επενδυτικό σύμβουλο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα. Να μην ανεχτούν άλλο τις υποταγμένες πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝ που τους οδήγησαν και τους οδηγούν στις απολύσεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στα προγράμματα της ψευτοαπασχόλησης και της ανεργίας. Να μη δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, στη ζωή τους. Να οργανώσουν την πάλη τους με νέες κινητοποιήσεις μαζί με τις ταξικές δυνάμεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος

Share.

Comments are closed.