Σάββατο, Απρίλιος 17

Νέο εργατικό ατύχημα

0
image_pdfimage_print

 

Σήμερα στον κατάλογο των νεκρών εργατών, αποτέλεσμα της αυθαιρεσίας του κεφαλαίου για την αύξηση των κερδών του, προστίθεται ο εργαζόμενος Ευθυμιάδης Κώστας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που έχασε τη ζωή του στον ΑΗΣ της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο στην Κοζάνη.

Για το νέο δυστύχημα η ευθύνη βαραίνει την εργοδοσία που στο βωμό του κέρδους θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων, αφού ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από την κοπή της ταινίας μεταφοράς κάρβουνου, λόγο έλλειψης συντήρησής της.

Αυτό δεν είναι άσχετο από την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση στη ΔΕΗ, από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και των ωραρίων εργασίας, από τη χρησιμοποίηση εργολάβων και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτά όλα έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων στη ΔΕΗ με πολλή μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα και καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές και να δυναμώσουν αποφασιστικά την δουλειά τους για την επιτυχία της απεργίας στις 17 του Μάρτη.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.