Νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας

0
image_pdfimage_print

 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καταγγέλουμε το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η απόλυση του σπουδαστή των ΤΕΙ επειδή δε δέχτηκε στην πρακτική του άσκηση να μάθει πως θα σκύβει το κεφάλι, είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Οι τρομοκρατικές απολύσεις αφορούν όλη την εργατική τάξη και την νεολαία καθώς δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα άλλα στρατηγική των μονοπωλίων. Απαιτούν εργάτες πειθαρχημένους στην εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα, ευέλικτους. Εργάτες που θα δέχονται την εκμετάλλευση στο πετσί τους, χωρίς αντίλογο και δράση.

Η πρακτική άσκηση κάθε τύπου αποτελεί χρυσωρυχείο για τους εργοδότες αφού βρίσκουν τσάμπα εργατικό δυναμικό που συνεχώς το ανακυκλώνουν. Οι σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους θεωρούνται “παιδιά για όλες τις δουλειές” αξιοποιούνται από τις επιχειρήσεις οπουδήποτε, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος στα ωράρια, στις συνθήκες υγιεινής, στις αποδοχές. Η επιβράβευση της εκμετάλλευσης των σπουδαστών, ήρθε από τον ΟΑΕΔ που διπλασίασε πρόσφατα το πόσο της επιδότησης στις επιχειρήσεις από 6€ σε 12€.

Οι σπουδαστές όλων των σχολών, της κατάρτισης και των σχολών μαθητείας έχουν αναντικατάστατο όπλο. Την οργάνωση στα σωματεία τους από την πρώτη στιγμή που θα πατήσουν σε εργασιακό χώρο. Κανένας νέος έξω από τα σωματεία του. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ δηλώνουμε πως δε θα το αφήσουμε να περάσει αυτή η τρομοκρατική ενέργεια και θα απαντήσουμε.

Η Γραμματεία Νέων

Share.

Comments are closed.