Τζάμπα, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα μέτρα σε όφελος της εργοδοσίας, υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε.

Στέλνει τη νεολαία μέσω των προγραμμάτων στην εκμετάλλευση, πληρώνοντας εξ’ ολοκλήρου με χρήματα των εργαζομένων όλο το κόστος που έπρεπε να πληρώνει η εργοδοσία. Η εργοδοσία δεν δίνει ούτε ένα ευρώ. Με πιο ολοκληρωμένο τρόπο παρέχοντας (ασφάλιση – μισθό τον άθλιο κατώτατο της ΓΣΕΕ) προσπαθούν να απαλύνουν την ανεργία ιδιαίτερα της νεολαίας. Οι εισφορές των εργαζομένων πλέον θα πηγαίνουν απευθείας στις τσέπες των βιομηχάνων οι οποίοι θα ρυθμίζουν ακόμη και την κατάρτιση και το σχεδιασμό των πολιτικών του ΟΑΕΔ με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Έτσι θέλουν τον ΟΑΕΔ, να είναι Οργανισμός Αφαίρεσης Εργατικών Δικαιωμάτων. Θέλουν να συνηθίσει ο εργαζόμενος και μάλιστα ο νέος ότι η ζωή του θα είναι 5-μηνη, 6-μηνη, χωρίς σταθερή δουλειά, με αβεβαιότητα, ανασφάλεια και με άθλιους μισθούς.

Αφού πρώτα με τις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων για την παιδεία μεγαλώνουν τις ανισότητες, πετούν έξω από τα σχολεία τα παιδιά των εργατών, τώρα δήθεν νοιάζονται για να έχουν δουλειά.

Αυτές οι αντεργατικές πολιτικές αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε τα εκατομμύρια ευρώ δώρο στην εργοδοσία, το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης – επανακατάρτισης στο όνομα της μείωσης της ανεργίας. Θυμίζουμε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την δημιουργία των τριών ανώνυμων εταιριών που στην ουσία ιδιωτικοποιούσαν τον ΟΑΕΔ, άνοιγαν το δρόμο στη ΝΔ και την όρεξη στους βιομήχανους.

Σήμερα όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ χειροκρότησαν αυτή την απόφαση μετά την κατάπτυστη σύμβαση του ενός ευρώ. Η χαρά τους δεν κρύβεται. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συνυπέγραψαν. Οι νέοι, οι άνεργοι να γνωρίζουν ότι όταν οι χορτασμένοι μιλούν για τους πεινασμένους, αυτοί να ετοιμάζονται γιατί θέλουν να τους πάρουν όλο το φαΐ απ’ το τραπέζι.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ, με την οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού. Να βάλουν στη γωνία, τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να φύγουν μακριά από την συμβιβασμένη, συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ιδιαίτερα καλούμε την νέα γενιά, τους νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά στα ταξικά συνδικάτα, να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ για:

  • Υποχρεωτική μόρφωση των νέων μέχρι τα 18. Η μόρφωση είναι δικαίωμα της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης και όχι εμπόρευμα που πουλιέται.

  • Δημόσια – δωρεάν 12χρονη εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρησιακής δραστηριότητας, στο χώρο της παιδείας.

  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικεί το ΠΑΜΕ, μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά.

  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

  • Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

  • Επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν. 2112) για όλους.

  • Ειδικά μέτρα για το δικαίωμα εργασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που πάνω από το 80% των ικανών προς εργασία υποφέρουν από την ανεργία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία.

Share.

Comments are closed.