Για τους χαλυβουργούς

Δημοσιεύτηκε στις

            Ο Μάνεσης και οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δε μπορούν να κρύψουν το ταξικό μίσος που νοιώθουν για το σωματείο των εργαζομένων της χαλυβουργίας και τον ηρωικό 9μηνο αγώνα τους.

            Αμέσως μετά το κλείσιμο της απεργίας εξαπέλυσαν ένα κύμα άγριας τρομοκρατίας καιαπολύσεων για να τρομοκρατήσουν, να ταπεινώσουν, να τσακίσουν ηθικά τους απεργούς και τη διοίκηση του σωματείου.

            Χθες προχώρησαν και σε 6 νέες απολύσεις, απολύοντας τους εργαζόμενους (μαζί και έναμέλος της διοίκησης του σωματείου) που αποτελούσαν την απεργιακή φρουρά την ημέρα επέμβασης των ΜΑΤ στο εργοστάσιο.

            Δε θα τα καταφέρουν. Οι χαλυβουργοί θα είναι και πάλι νικητές, όπως ήταν 9 μήνες τώρα.

            ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

            Το ΠΑΜΕ καλεί:

  • Την κυβέρνηση να σταματήσει να τροφοδοτεί την αδιαλλαξία του εργοδότη και να σχεδιάζει μαζί του το τσάκισμα των χαλυβουργών.
  • Τα συνδικάτα να καταγγείλουν το όργιο αυτό των απολύσεων και της τρομοκρατίας, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο σωματείο και τους χαλυβουργούς.

Περισσότερα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες ενόψει του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Συσκέψεις εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων στην Κεντρική Μακεδονία: Θεσσαλονίκη Τρίτη 25/8 19:30 πάρκο 4...
00:08:45

Παρέμβαση του Αλέκου Περράκη στην ΕΡΤnews για πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συνδικάτα με περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις δίνουν τη μάχη για ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο...

Ο πόλεμός τους σημαίνει φέρετρα για την εργατική τάξη και αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο

Ο θάνατος ενός ακόμη ναυτεργάτη μετά τις επιθέσεις σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στα Στενά του...