Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση δια του υπουργού οικονομίας, εξάγγειλε σήμερα τη νέα εισοδηματική πολιτική, νέας εντονότερης λιτότητας, εμπαιγμού και κοροϊδίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Με άλλοθι την υπογραφή της διετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ενός Ευρώ!!! «αύξηση» που συνυπέγραψαν στη ΓΣΕΕ οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με τον ΣΕΒ και επιδοκίμασε το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και με αυτήν την εισοδηματική πολιτική της, που είναι πιο κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο, μειώνει παραπέρα την αγοραστική δύναμη του πενιχρού εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια βασικών ειδών διαβίωσης και υπηρεσιών φουντώνει, οι «αυξήσεις» που προκύπτουν συνολικά με, την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική των δύο δόσεων, καθώς και με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό του 1/3 του κινήτρου απόδοσης, θα κυμανθούν μεσοσταθμιστικά, λίγο πιο πάνω από το 3%, αποδίδοντας «αύξηση» στους μισθούς κάτω και από ένα Ευρώ την ημέρα, κατά τα πρότυπα της κατάπτυστης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, θα πρέπει να καταδικάσουν την κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον οικονομικό εμπαιγμό σε βάρος τους. Θα πρέπει επίσης να καταδικάσουν και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ που συνέπραξαν με τον ΣΕΒ και με την κυβέρνηση στον οικονομικό στραγγαλισμό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και έγιναν και προκάλυμμα της κυβέρνησης σε βάρος και των δημοσίων υπαλλήλων. Θα πρέπει όμως να καταδικάσουν και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ(ΣΥΝ) γιατί στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 16 Απρίλη, για τη διεκδίκηση των οικονομικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έτσι άφησαν στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και ουσιαστικά την διευκολύνουν να υλοποιεί τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της.

Μετά και από αυτή τη συμπαιγνία, εκείνο που προέχει είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Πρωτοστατώντας παντού για κήρυξη απεργίας στις 16 του Απρίλη, παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία και αυτού του αγώνα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.