Συνάντηση αντιπροσωπείας Γραμματείας ΠΑΜΕ με Επιτροπή Συμβασιούχων

0
image_pdfimage_print

 

Σήμερα στα γραφεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Γραμματείας του με την Πανελλαδική Επιτροπή των συμβασιούχων των περιφερειών στη διεύθυνση Αστικής Κατάστασης αλλοδαπών και μεταναστών.

Η συνάντηση ανέδειξε το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων που ταλανίζει για πάνω από 6 χρόνια εκατοντάδες εργαζόμενους, που στηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά αυτές τις ευαίσθητες υπηρεσίες και την ανάγκη του συντονισμού της πάλης για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόνιμη σταθερή εργασία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι συνάδελφοι ανέδειξαν το έγκλημα που για χρόνια γίνεται στις περιφέρειες και στις υπηρεσίες μετανάστευσης, αφού για χρόνια 600 εργαζόμενοι δε δουλεύουν μόνο με σύμβαση έργου και ελαστική απασχόληση, αλλά είναι και ενοικιαζόμενοι από τις δουλεμπορικές επιχειρήσεις που έχουν στήσει ο δήμος της Αθήνας από τη μια και η ΕΕΤΑΑ της ΚΕΔΚΕ από την άλλη. Μια κατάσταση που ξεκίνησε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά την ψήφιση του Ν. 3639 και διαιωνίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι συνάδελφοι ανέδειξαν ακόμη το συνεχή εμπαιγμό που δέχονται με την πληρωμή τους, αφού για μεγάλα διαστήματα βρίσκονται απλήρωτοι. Σήμερα πολλοί έχουν να πληρωθούν από το Σεπτέμβρη και επιβαρύνονται και με το πρόστιμο του ΤΕΒΕ.

Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής κατέδειξαν ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους το συντονισμό της πάλης τους, τη σταθερή απαίτησή τους για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.