Τι έδειξε η χθεσινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στο συνδικαλιστικό κίνημα κανένας δεν προέκυψε από το πουθενά ! τα έργα και οι ημέρες όλων των τάσεων είναι γνωστά και κρίνονται στη ζωή και στην πράξη, στα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν την Εργατική Τάξη και το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ συνεπικορούμενοι από Α.Π στην ουσία εξαντλούνται σε λεκτικές και ανούσιες αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση eνώ αρνήθηκαν το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις προτάσεις μας. Προτάσεις που στοχεύουν να διατηρήσουν τους εργαζόμενους σε επιφυλακή και ταυτόχρονα να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση και τον ΣΕΒ ότι στο ασφαλιστικό θα έρθουν « τα πάνω κάτω».

Οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών με ή χωρίς φερετζέ είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο παζάρι του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου που η κυβέρνηση προσχεδιάζει προκειμένου να εξασφαλίσει άλλοθι και νομιμοφάνεια για τις αντιασφαλιστικές της επιθέσεις σε βάρος μισθωτών, αγροτών και μικρομεσαίων.

Οι ηγεσίες αυτές στην προσπάθεια να κρύψουν τις ευθύνες τους και να ελιχθούν κάνουν μετωπική επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Εμείς χωρίς να διεκδικούμε άσυλο από την κριτική αντιλαμβανόμαστε τι τους πονά και τι τους ενοχλεί. Και δεν είναι άλλο από το κύρος του ΠΑΜΕ, η αγωνιστική του γραμμή και πρωταρχικά η συσπείρωση πολύχρωμων δυνάμεων και στελεχών στους τρεις άμεσους άξονες :

  1. Να αποκρουσθεί η κυβερνητική επίθεση και να υποχρεωθεί να μη φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή.

  1. Να ματαιωθεί το παζάρι του ψευτοδιαλόγου.

  1. Να υπερασπίσουμε τις ασφαλιστικές κατακτήσεις του κινήματος, που σήμερα αυτές οι κατακτήσεις είναι στη ουσία τα ελάχιστα δικαιώματα.

Από την πλευρά μας ούτε αποκλειστικότητες, ούτε πρωτοκαθεδρίες διεκδικούμε. Γι’ αυτό συγκροτήσαμε και συμμετέχουμε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ που είναι ανοιχτή σ’ όσους έχουν το κουράγιο και την διάθεση για άμυνα και αντεπίθεση. Σ’ όσους αντιλαμβάνονται ότι μοναχός του κανένας κλάδος δεν μπορεί να σωθεί.

Και απευθύνουμε ακόμα μια φορά έκκληση και πρόσκληση για τις 14 Μάρτη, που θα αντηχήσει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα η απαίτηση μισθωτών, αγροτών, μικρομεσαίων και συνταξιούχων για την Κοινωνική Ασφάλιση να πάρουν την θέση τους στα Συλλαλητήρια όλοι οι άνθρωποι του μόχθου ανεξάρτητα από ιδεολογία, φύλο και θρήσκευμα.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...

Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ οργανώνει η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης

Ο σύλλογος φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης θέλοντας να ενισχύσει τη δυνατότητα...