Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

0

 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα, με νόμο να υλοποιήσει την άκρως αντεργατική απόφαση του ευρωδικαστηρίου (ΔΕΚ). Με βάση αυτήν την απόφαση, σε χιλιάδες γυναίκες δημόσιες υπαλλήλους (στις διορισμένες από το 1983 έως και το 1992) θα αυξηθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στο 65ο έτος. Έτσι όλες αυτές οι συναδέλφισσες, θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην υπηρεσία από 5 μέχρι και 17 επιπλέον έτη. Με την ίδια απόφαση επίσης μετατρέπεται η κύρια σύνταξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων, από δημόσια κοινωνική, σε αβέβαιη – επισφαλή επαγγελματική – ανταποδοτική που για χάρη της μάλιστα θα επιβάλλονται και μεγαλύτερες μηνιαίες εισφορές – χαράτσια από τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που από την αρχή έμπρακτα αγωνιστικά εναντιώθηκε σε αυτήν την εκτρωματική αντεργατική πορεία, καταγγέλλει την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που συνδυαμορφώνουν τέτοια αντεργατικά μέτρα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της στρατηγικής της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Καταγγέλλει και καταδικάζει επίσης και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, και Αυτόνομης Παρέμβασης που, αφού, είτε ενεργά είτε σιωπηλά, συναίνεσαν σε μια τέτοια εξέλιξη, σήμερα πάλι απλά ζητούν μια κάποια αναβολή της εφαρμογής αυτής της κατάπτυστης απόφασης του δικαστηρίου της Ευρωένωσης!!!

Οι εργαζόμενες στο δημόσιο αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παίρνοντας υπόψη τη δραστική μείωση των μεροκάματων και των μισθών τους, τη νέα αντιασφαλιστική κυβερνητική επιδρομή, την ανεργία την εργασιακή ομηρία των βάρβαρων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, θα πρέπει μαζικά δυναμικά, αγωνιστικά να κάνουν διόρθωση της ψήφου τους. Με εφαλτήριο την πρόσφατη επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της 17ης Δεκέμβρη, είναι ανάγκη να συγκρουστούν δυναμικά μ’ αυτήν τη νέα κυβερνητική αντεργατική επέλαση, να παραμερίσουν τον υποτακτικό κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και μέσα από ενιαία μέτωπα ταξικών αγώνων, να αποτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης του ευρωδικαστηρίου αλλά και να ανοίξουν προοπτικές για γενικότερες αποτροπές και ανατροπές των συνολικών αντεργατικών και αντιλαϊκών προγραμματισμών του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση γενικότερων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.

Σε αυτά τα πλαίσια το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.